ŽELE DA SE ZAKON PROMENI: Inicijativa “MameSuZakon” traži HITAN SASTANAK sa premijerkom Brnabić i ministrima!

Inicijativa "MameSuZakon" uputila je danas ministrima i premijerki Ani Branbić zahtev za održavanje sastanka na kojem bi im predstavili novi predlog izmena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koji je 25. septembra Skupštini Srbije predala poslanica Tatjana Macura.

BETA

Inicijativa “MameSuZakon” uputila je zahtev ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću, ministarki za populacionu politiku Slavici Đukić Dejanović, ministru finansija Siniši Malom i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, dok bi sastanku ispred inicijative prisustvovale poslanice Tatjana Macura i Ljupka Mihajlovska, kao i trudnice i porodilje koje učestvuju u inicijativi.

“Pismo je upućeno sa namerom da se otvoreno razgovara o lošim efektima primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji je stupio na snagu 1. jula ove godine, i ekonomski pogodio grupu žena koje su se ostvarile kao majke, a nažalost pogodiće i mnoge koje će se tek ostvariti”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa predlaže da zagarantovani minimalni iznos koji porodilja može može da dobije na osnovu porodiljskog, ili odsustva radi nege deteta ne sme da bude ispod republičkog minimalca.

Inicijativa je navela da zabrinjava što se ministri Đorđević i Đukić Dejanović osvrću na jedan od desetak uočenih problema, jer je prema njihovom mišljenju reč o maloj grupi žena pogođenih zakonom.loading...