ZELENSKI O SUSRETU SA PUTINOM: Nakon masakra u Buči, pred Ukrajinom veliki IZAZOV

Zelenski je konačno odgovorio na goruće pitanje.

Foto: screenshot/youtube.com/Evening Standard

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je, tokom svog obraćanja naciji, da verovatno neće doći do susreta sa njegovim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Zelenski je rekao da se ne dovodi u pitanje da li će biti pregovora, već “koliko je ko jak za pregovaračkim stolom”.

Zelenski je rekao da će pregovori sa Rusijom nakon događaja u Buči biti veliki izazov.

Svi mi, a posebno ja, čak ćemo i mogućnost pregovora doživljavati kao izazov. Izazov je pre svega vaš sopstveni, ljudski. Onda, kada se preispitate, a morate to da uradite, ja mislim da nemamo izbora – rekao je on u intervjuu ukrajinskim novinarima koji je danas emitovan.

Prema rečima Zelenskog, “unutar države će biti još jedan izazov, jer svi razumeju da to što su uradili nije opravdanje. Svaka takva tragedija, svaka takva Buča će vas tući u ruke zbog određenih pregovaračkih koraka”.

Samo recite – da danas ne pričamo ni o čemu – pozicija je najlakša. Najteže – reći šta su uradili, prepoznati ih kao neprijatelje i istovremeno naći priliku da se sretnemo i nađemo izlaz iz ovog i da ne izgube svoju teritoriju – rekao je Zelenski.

On je pozvao na ubrzanje istrage u Buči i drugim gradovima.

I u Evropi je neisplativo taj proces odugovlačiti, jer vide da ima više nego dovoljno dokaza i, nažalost, dokazi će se tek pojaviti – rekao je Zelenski.