ŽELI DA SAKUPI GLASOVE OPOZICIJE: Poznato kada će početi sa radom Đilasov “Savez za Srbiju”

Dragan Đilas
Wikipedia

Savez za Srbiju, koji namerava da okupi bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, trebalo bi da počne sa radom 9. maja, piše list Danas.

 

Taj datum se navodi u izmenjenom predlogu o saradnji, koji je Đilas uputio koalicionim partnerima Vuku Jeremiću i Saši Jankoviću, a u koji je Danas imao uvid.

Predlog je upućen i Levici Srbije Borka Stefanovića i sindikatu Sloga koji predvodi Željko Veselinović.

U novom predlogu se navodi da stranke zadržavaju svoje organe i strukture, pravo na sopstveni razvoj, ali u ključnim segmentima politike nastupaju sinhronizovano i u dogovoru.

Savez za Srbiju trebalo bi da počne sa radom 9. maja, na dan pobede nad fašizmom, kada je i prvo zasedanje novog saziva Skupštine Beograda, na kome će biti formiran odbornički klub pod tim imenom, piše list Danas.

Đilas za menadžera Saveza predlaže sebe, odnosno, kako se navodi u predlogu, ličnost koja ne može biti član druge političke organizacije osim Saveza.

Za generalnog sekretara kao prvog operativca Saveza, Djilas predlaže Ljubana Panića, sa kojim je blisko saradjivao u nedavnoj izbornoj kampanji.

U predlogu o saradnji se kratko navodi da je cilj Saveza za Srbiju da “sabere sve opozicione glasove”.

Konstatuje se da je 2018. nulta godina za opoziciju, da vlast primenjuje brutalne metode, i da može da se dogodi da se trajanje ove vlasti i propadanje produži ukoliko se slede sitni lični interesi.loading...