Želite BESPLATAN ODMOR na ostrvu? Ovaj švedski autor to nudi svima uz SAMO JEDAN USLOV!

Ostrvo
Pixabay.com

Fredrik Haren, švedski autor koji živi u Singapuru, pruža mogućnost 'besplatnog' boravka na svoja dva privatna ostrva.

 

Haren često putuje svetom. Nakon što je kupio svoje prvo filipinsko ostrvo, sa ciljem da ode na mali kreativni odmor, zaključio je da ne bi bilo loše da pokuša da pruži slično iskustvo drugim ljudima. Zato je počeo da nudi besplatan boravak na jednom od ostrva čiji je vlasnik.

Haren svojim gostima obećava da će uvek biti sami na ostrvu – osim ako ne iskoriste pravo da povedu do pet prijatelja.

UKLETO OSTRVO: Ovde je poseta zabranjena zbog događaja koji ulivaju strah u kosti (VIDEO)

Ali, boravak na ostrvima nije u potpunosti besplatan. Da bi neko dozvolu za boravak, mora da uplati određenu sumu u dobrotvorne svrhe i navede razlog zašto mu je potrebna takva vrsta godišnjeg odmora.

Haren je svoje prvo ostrvo, švedski Svanholmen, kupio 1999 godine. Nakon toga, kupio je filipinsko ostrvo Palavan, koje je uništio tajfun. Treće ostrvo koji je švedski autor kupio je Vifarnaholme, a nalazi se u blizini Stokholma.

“Vaš mozak, vaša podsvest, ima potrebu da analizira sve stvari koje ste videli, a zatim pronađe neke odgovore. Ako samo putujete i stalno samo proživljavate nova iskustva, nemate vremena za kreativni rad. Najbolje ideje dolaze kada ne radite ništa. To je ono što većina ljudi često zaboravlja. Preteruju s unosom informacija, a zanemaruju kreativni rad”, ističe Haren.