Želite da se večnate u autobusu GSP-a? Može, a evo koliko košta

Gsp
Beoinfo

Građani zbog organizovanja zabava iznajmljuju vozila javnog prevoza. GSP rentiranje naplaćuje po satu, a najmanja početna cena 7.000 dinara

 

Vozila gradskog prevoza sve su traženija za organizovanje žurki, turističkih obilazaka, snimanja, venčanja, pa i prosidbi. Gradsko saobraćajno preduzeće godišnje iznajmi desetine vozila u ove svrhe, a cene variraju u zavisnosti od toga da li Beograđani žele tramvaj, trolejbus, autobus ili minibus.

 
Sugrađani su proteklog vikenda bili svedoci prosidbe, baš na zglobnom autobusu 511 koji vodi ka Sremčici. Beograđanin Rastko R. zaprosio je svoju devojku Tamaru na njen rođendan, a sve su to, zajedno sa društvom, proslavili vozeći se gradom, uz “di-džeja”, baš u autobusu.

Iz GSP-a kažu da je najmanja početna cena iznajmljivanja vozila 7.000 dinara po satu, a da ona raste u zavisnosti od vrste vozila, vremena korišćenja i posebnih zahteva. Najskuplji su, kako saznajemo, baš tramvaji, dok su znatno jeftiniji minibusevi. Samo u ovoj godini bilo je pet zahteva za korišćenje autobusa za potrebe venčanja i to sa ukrasima i mobilijarom koji priliči takvom slavlju.

– Cena iznajmljivanja vozila može se dobiti na osnovu pisanog zahteva korisnika, kao ponuda, gde mu se obračunava iznos na osnovu potražnje – kažu iz GSP. – Plaćanje je po satu, ili autodanu, u zavisnosti od vremena angažovanja vozila, a za korisnika se uvek bira povoljnija cena.

Od iznajmljivanja svojih vozila za potrebe snimanja filmova i serija, ovo preduzeće zaradi do pet miliona dinara godišnje. Vozila gradskog prevoza imala su uloge u brojnim domaćim filmovima i serijama, a za prevoz su ih koristile i javne ličnosti. Kao partneri poslužili su u mnogobrojnim kampanjama, kao prevoz ambasadama, ali i u reklamama.

PROCENA

DA bi se vozilo iznajmilo, prvo se procenjuje u koju će se svrhu koristiti. Ako se na bilo koji način ugrožava bezbednost putnika ili vozača, ili imidž GSP, autobus neće biti dat na korišćenje. Svako vozilo iznajmljuje se sa vozačem, kome se ova vožnja računa kao redovan rad. Međutim, vozač tog dana neće voziti na svojoj liniji.loading...