ZEMUNSKI UČENICI SE VRAĆAJU U KLUPE: Direktor Ljuba se povukao i time “pokazao koliki je čovek”!

Ne damo Ljubu
Facebook.com/NeDamoLjubu

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu čiji su roditelji od 1. septembra protestovali zbog smene direktora te škole Miroljuba Mosurovića od danas su u školskim klupama, preneo je RTS.

 

Ministarstvo prosvete saopštilo je juče da će se učenici vratiti u školu i da je to dogovoreno na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika.

Članica Saveta roditelja Zvezdana Čolić rekla je jutros za RTS da je “napravljen dogovor kojim nisu oduševljeni”.

Mi bismo svi voleli da je Ljuba ostao. Međutim, kompromis napravljen zbog normalizacije rada škole kako bi deca krenula u školu. Ljuba je presekao, svojim povlačenjem je pokazao koliko je veliki čovek – navela je.

Ona je rekla da su članovi Saveta roditelji zadovoljni zato što će v.d direktor škole koga je imenovalo ministarstvo podneti ostavku i da će kolektiv dobiti direktora koga predloži.

Prema njenim rečima, ministarstvo je obećalo da će rad prosvetne inspekcije biti pod posebnom kontrolom.

Roditelji učenika OŠ “Svetozar Miletić” u Zemunu predali su ranije peticiju da bi se pred Upravnim sudom ubrzano rešila tužba podneta protiv rešenja o razrešenju Miroljuba Mosurovića. Rešenje o smeni Mosurovića je 28. avgusta doneo ministar prosvete Mladen Šarčević, pošto je zbog protesta roditelja poništio prethodno rešenje, doneto u martu.loading...