“ZGRADA ĆE OTIĆI U VAZDUH”: Priveden osumnjičeni za pretnje novinarima N1

Agenciji Beta je u Trećem osnovnom tužilaštvu potvrđeno da je pronađeno i privedeno lice osumnjičeno za pretnje zaposlenima Televizije N1 kao i da mu je određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

hapšenje
Pixabay.com

Portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković je Beti rekao da je to lice locirano u širem području Beograda, da će saslušanje biti obavljeno u okviru zadržavanja od 48 sati i da će potom biti doneta odluka da li će se predložiti pritvor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uhapšen S.Č. (1949) iz Nove Pazove zbog postojanja osnova sumnje da је izvršio krivično delo ugrožavanja sugurnosti. On je osumnjičen da je 3. februara na adresu redakcije televizije N1 uputio pismo sa pretećim sadržajem.

Podsetimo, zamenik predsednika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) optužio je na društvenim mrežama novinare ove medijske kuće da priznaju nezavisnost Kosova što je izazvalo talas uvredljivih i diskriminatornih izjava na društvenim mrežama označavajući N1 i njene novinare kao “izdajnike” i “anti-Srbe”. Zatim je televizija N1 primila pismo sa pretnjama novinarima i njihovim porodicama, kao i to da će biti “razneta” zgrada te televizije.