ZGROŽENI: Evo kako je reagovao državni vrh Srbije na pokušaj upada u Skupštinu

Premijerka Srbije Ana Brnabić napisala je danas na svom tviter nalogu da je pokušaj upada u Skupštinu na protestu "Jedan od pet miliona" u subotu "konačni pokazatelj" kakvu Srbiju opozicija nudi gradjanima.

BETA

Brnabić je navela da je “posle RTS, Predsedništva, vešala, motornih testera, paljenja knjiga, pretnji, vredjanja”, to ono što opozicija nudi gradjanima.

– A neko mora ljotićevcu da objasni da zastava nije štap već nacionalni simbol – dodala je Brnabić.

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” došli su u subotu do glavnog ulaza Doma Narodne skupštine Srbije, u čemu je pokušala da ih spreči grupa ljudi u civilu zbog čega je došlo do žestokog guranja.

Do okupljanja učesnika protesta pred vratima Skupštine došlo je nakon poziva organizatora da se na njih “pokuca”, uz poruku: “Oslobodili smo Rektorat, oslobodićemo i Skupštinu”.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osudio je danas incident ispred Skupštine tokom protesta Jedan od pet miliona i naveo da takvo ponašanje zahteva reakciju državnih organa.

Najoštrije osudjujemo takvo ponašanje, to je pokazatelj ekstermizma i nasilja koje šire pojedine opozicione stranke i njihovi lideri i to zahteva reakciju državnih organa – rekao je Dačić uoči sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) upitan da prokomentariše dešavanja ispred Skupštine.

On je rekao da neke stranke mogu da udju u Skupštinu “samo ako provale”, a ne na izborima.