ZIMA JOŠ NIJE GOTOVA: Od utorka uveče Srbiju će zadesiti JOŠ VEĆI PROBLEM!

Sneg Beograd Zima
Petar Marković/Dnevno.rs

Nije nam bilo dovoljno grozne zime i snega, nego nas sad čeka i kiša.

 

U Srbiji jutro veoma hladno i maglovito, uz umeren do jak mraz. Tokom dana biće pretežno sunčano, dok se u delovima Vojvodine, Timočke i Negotinske Krajine, Mačve, Podrinja i u pojedinim dolinama i kotlinama magla i niska oblačnost očekuju tokom celog dana.

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i nižim delovima prestonice mestimično sa maglom koja smanjuje vidljivost ispod 200 metara, pa se apeluje na oprez u saobraćaju.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, krajem dana na jugu Banata u pojačanju. Minimalna temperatura od -12 do -3°C, lokalno od -20 do -14°C, dok će maksimalna dnevna biti od 1 do 7°C, a u predelima sa maglom i niskim oblacima od -4 do 0°C.

U Beogradu jutro veoma hladno i maglovito. Tokom dana pretežno sunčano, a u delovima grada magla i niska oblačnost očekuju i tokom većeg dela dana, uglavnom u nižim delovima grada. Vetar slab do umeren, jugoistočni. Minimalna temperatura -8°C, maksimalna dnevna 0°C.

U ponedeljak nas očekuje hladno jutro, uz umeren do jak mraz, ali pretežno sunčan dan. Utorak će biti maglovit i hladan, uz naoblačenje, a u toku večeri i noći očeuju se susnežica i sneg. U noći utorak na sredu, kao i u sredu, ponegde se očekuje mestimična kiša koja se ponegde može lediti na tlu, upozorava RHMZ.