ZIMA OKOVALA SRBIJU: Sneg će uskoro STATI, ali ne radujte se – već noćas STIŽE NEŠTO JOŠ GORE

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, pre podne će padati sneg i doći će do povećanja visine snežnog pokrivača, a postepeni prestanak padavina očekuje se posle podne, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

sneg
Dnevno.rs/Petar Marković

Uveče i tokom noći subota na nedelju na severu Vojvodine će, uz provejavanje slabog snega, padati kiša koja će se ponegde lediti na tlu, upozorio je RHMZ.

U Srbiji će danas duvati umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar koji će posle podne biti u slabljenju, a krajem dana i tokom noći u skretanju na jugozapadni pravac.

Jutarnja temperatura biće od minus pet do jedan stepen, a najviša dnevna u većini mesta od minus dva do jedan stepen, na istoku oko tri stepena.

U Beogradu će danas takođe biti oblačno vreme, pre podne će padati sneg i doći će do povećanja visine snežnog pokrivača, a postepeni prestanak padavina očekuje se posle podne. Duvaće umeren, povremeno i jak vetar koji će posle podne biti u slabljenju. Temperatura će biti od minus tri do minus jedan stepen.

Meteorološke prilike imaće nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, a poseban oprez se preporučuje srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije jačeg intenziteta u vidu glavobolje, bolova na mestima starih rana i preloma i bezrazložne nervoze.