ŽIV JE KIM, UMRO NIJE! Nakon nedelja nagađanja objavljene PRVE FOTOGRAFIJE KIM DŽONG UNA (FOTO)

Severnokorejska novinska agencija KCNA objavila je fotografije Kim Džong Una na otvaranju jedne fabrike na 1. maj, Praznik rada.

printscreen/youtube.com/KBS World

Lider Severne Koreje se prema navodima agencije pojavio na otvaranju fabrike đubriva, u blizini Pjongjanga. Ovo je prvo pojavljivanje Kima u javnosti u poslednjih dvadeset dana.

Poslednji put viđen je u javnosti 11. aprila, a spekulacije o zdravlju Kim Džong Una usledile su nakon što je propustio proslavu rođendana Kim Il Sunga, oca Severne Koreje.

Nekoliko medija protekle sedmice, objavilo je, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Kim mrtav, ali su to prilično brzo demantovali zvaničnici Južne Koreje, koji su naveli da je Kim “živ i zdrav”.

Usledio je odgovor severnokorejskih medija, u vidu saopštenja o tome da je Kim izrazio zahvalnost onima koji rade na izgradnji turističke zone u gradu Vonsanu i da je poslao telegram čestitke južnoafričkom predsedniku Sirilu Ramafosi. Međutim, ni u jednom saopštenju nije bilo fotografije.

U priču se umešao i američki predsednik Donald Tramp, koji je izjavio da ima prilično jasnu predstavu o stanju u kojem se nalazi severnokorejski lider Kim Džong Un, ali da o tome trenutno ne može da govori.

Ipak, ni fotografije koje je KCNA objavila, nije zaustavila spekulacije. Tako je dopisnik Si-En-Ena iz Azije Tim Ripli napisao na Tviteru da se “baš zgodno Kim smestio tačno ispod natpisa 1. maj”.

“Hajde da vidimo da li će objaviti i video”, naveo je Ripli.