“Živimo u fotošopiranim životima” Njena objava je odjeknula Balkanom, a kada je vidite SHVATIĆETE ZAŠTO (FOTO 18+)

Naježićete se ali i dobro zapamtiti.

facebook/Martina Mlinarević Sopta

Martina Mlinarević Sopta je ime koje je danas odjeknulo Balkanom. Književnica iz BiH odlučila je da se za novogodišnji broj časopisa “Gracija” skine i pokaže kako izgleda žena koja se bori protiv raka dojke, i koje je oružje najvažnije u toj borbi.

Martina je odstranila levu dojku, stala pred objektiv i to pokazala, i poslala poruku koja je odjeknula i koja zaista treba da odjekuje u glavi svake žene. Ne u BiH, ne na Balkanu, već u glavi svake žene na svetu.

Ova naslovnica jer smo bombardovani savršenstvima bez mane na svakom koraku, jer živimo u fotošopiranim životima, jer nam deca odrastaju u izvrnutom sistemu vrednosti gde su “guzice i sise” starleta i turbofolkerki samo ono što se pika, živimo u pomračenoj Kardašijanizaciji uma, provučeni kroz “deset voda” Instagram filtera. Gledam majke kako objavljuju fotografije svoje dece kojima povećavaju usne i oči, stavljaju maskare filterima i menjaju boju zenica, gledam majke koje kasnije to finansiraju i plaćaju zaista stvarne operacije jer deca rastu potpuno posrnulih samopouzdanja, uverena da su neko drugi, sasvim nesposobni da prihvate sebe kakvi jesu, u svetu kakav od njih traži da postanu – napisala je Martina na fejsbuku.

Ostatak pročitajte u njenom originalnom postu: