ŽIVKOVIĆ PONOVO ZAPRETIO: “Prva odluka nove vlasti biće hapšenje Vučića”

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da ne postoji ni jedan razlog za današnju vanrednu sednicu Skupštine na kojoj se ukidaju vize za diplomate, "osim ako neko ne planira da beži iz zemlje".

printscreen/youtube.com

Živković je rekao da će prva odluka nove vlasti biti hapšenje Aleksandra Vučića i svih koji su učestvovali u njegovoj vlasti i to “zbog veleizdaje, organizovanog kriminala i korupcije, kao i organizovanja ubistava neistomišljenika”.

– Da li će biti osudjeni, biće stvar suda, ali nova vlast mora da ih pohapsi da ne pobegnu u Paragvaj ili Kolumbiju – rekao je Živković.

O predstojećim izborima Živković je rekao da bi za demokratski proces bilo “sasvim dovoljno” da vlast pozove OEBS da kontroliše izbore, jer OEBS nije aktivan samo na dan izbora, već i nekoliko meseci ranije.

Nova stranka će, ponovio je, odluku o izlasku na izbore doneti kada oni budu raspisani.

Živković je istakao da ima mnogo važnijih tema o kojima treba razgovarati i naveo kao primer zašto će 9,8 kilometara puta od Beograda do Surčina koštati čak osam miliona evra po kilometru.

– Kad sam 2003. godine ja puštao u rad put od Batajnice do Beške, cena kilometra bila je million i trista hiljada evra. Kako je sada uz sav privredni razvoj cena pet puta viša – pitao je Živković.

Živković se osvrnuo na listu “Fajnenšel tajmsa” po kojoj je Srbija privukla 5,8 milijardi evra investicija i rekao da je taj list verovatno dobio pogrešne podatke u kojima su i kineski krediti označeni kao investicije.

On je rekao da nije tačno da MMF diktira cenu struje u Srbiji i da do poskupljenja ne mora doći ako se reorganizuje EPS u kojem radi 20 odsto radnika više nego što je potrebno.loading...