ŽIVOT JE POBEDIO! Prikupljena sredstva za MALOG DUŠANA, a Sergej Trifunović ima PORUKU koju deli cela Srbija (FOTO)

Fondacija "Podrži život" objavila je saoštenje u kome navodi da "sa velikom radošću obaveštava javnost da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno završena".

Printscreen/Kolaž

– Uz pomoć dobrih i humanih ljudi prikupljena sredstva, koja su Dušanu bila potrebna zbog nastavka lečenja u Barseloni – navodi se u saopštenju.

Fondacija je od četvrtka 6. septembra do 15. septembra ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni tokom dana na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak.

Fondacija će u ponedeljak javno dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima, nezvaničnom broju SMS poruka i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute, navodi se.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje. Njegova sudbina pokrenula je ogroman broj javnih ličnosti, ali i običnih građana koju su za jako kratko vreme skupili veliki novčani iznos.

Devet dana posle pokretanja akcije, Dušanovo ime je na konferenciji za medije spomenuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je istakao da je “zamolio ministra zdravlja i premijerku da se država odrekne dela budžetskih rezervi kako bi pomogla mališanu”.

Fondacija je, pak, objavila da je Dušanovo lečenje omogućila anonimna osoba koja je direktno uplatila novac bolnici.

– Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj akciji učestvovali, posebno je bila hitna i svaki dan, sat i minut su bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez posredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije – dodaje se u saoštenju.

Na društvenim mrežama se oglasio i osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije “Podrži život“ Sergej Trifunović koji je potvrdio da je akcija uspešno završena, ali i uputio poziv da se nastavi sa prikupljanjem sredstava jer ima još mališana kojima je potrebna pomoć.loading...