ŽIVOTNA DRAMA ŠAMANA SA ROGOVIMA: Uhapšen zbog upada u Kongres, a sada se žali mami

Nije ništa jeo od petka, požalila se majka Džejkoba Čanslija, jednog od predvodnika marša na Kongres u koji je upala rulja nahuškana Trampovim optužbama za krađu izbora.

printscreen/youtube.com/El Universo

Džejkob Čansli za sebe kaže da je šaman, voli da ga zovu Džejk Anđeli i jedan je od vodećih u pokretu QAnon koji se bavi teorijama zavere. Mama Čansli kaže kako njenom sinu u pritvoru, u kojem je završio nakon što je s ruljom koju je nahuškao Donald Tramp upao u zgradu Kongresa u Vašingtonu, ne daju organsku hranu. Pa ne jede, prenosi 24 sata.hr.

Šaman Džejk, veliki zagovaralac Trampovih teorija zavere i rado viđen gost na okupljanjima radikalne desnice, sad je – gladan. To je zabrinulo sudiju koja je saslušala primedbe i naredila da se to istraži.

Dodala je i kako je njen sin rodoljub i “najnežniji čovek” kojeg zna.

U pohodu rulje na Kongres među kojima je bio i rodoljub Džejk i jedan od najnežnijih ljudi koje majka Marta zna, poginulo je petoro, četvoro demonstranata i policajac kojeg su demonstranti pretukli vatrogasnim aparatom. Uhapsili su preko 50 ljudi.

Anđeli, koji je nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon, uhapšen je u Arizoni, gde živi.

Podsetimo, Džejk Anđeli je u SAD poznat kao “QAnon Šaman”. QAnon je verovatno najluđa teorija zavere koju je iznedrio Trampov četvorogodišnji mandat u Beloj kući. Sledbenici te teorije zavere veruju da je grupa pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.

Majka Marta objasnila je da Džejk postane bolestan ako ne jede organsku hranu.