Zločin protiv prirode šokirao Srbiju: Ostatke cementa izbacili u reku (VIDEO)

Izgleda da nemarnost i bezobrazluk naših sugrađana kada je u pitanju zaštita životne sredine u Srbiji ne jenjava, pa je tako ovog puta nastradala reka Raška kod Novog Pazara u kojoj je završio ostatak cementa iz mešalice jedne firme.

Foto: screenshot/twitter.com/Eko Straža

Ovaj slučaj potpune nemarnosti osvanuo je na društvenoj mreži Tviter gde je profil “Eko straža” podelio video snimak na kom se vidi trenutak u kom mešalica firme čije ime je ispisano na njoj prilazi reci, nakon čega sledi istovaranje ostatka cementa direktno u vodu.

Snimak je izazvao burne reakcije korisnika i podeljen je veliki broj puta uz komentare osude ovakvog štetnog čina, a još jednog u nizu nad prirodnim bogatstvima u našoj zemlji.

“Zašto?”, upitala je jedna tviterašica, i dobila ubrzo odgovor od jedne korisnice “Zato što kad god nekom pomeneš da to ne treba i čak objasniš zašto, oni te gledaju kao da si lud, pa te upitaju isto. Zato što nisu nikog dobrano kaznili ili zatvorili da služi za primer”, glasio je isti.

I dok su se nizali negativni i osuđujući komentari, bilo je i onih sa konkretnim pitanjem “Kome prijaviti ovako nešto, i da li je to uopšte moguće?” Po svemu sudeći, jeste, i sve što treba u ovakvom slučaju da se uradi jeste da se preko aplikacije Ministarstva ekologije “gReact”, koja za to upravo i služi, pošalje ovaj ili sličan video, nakon čega bi trebalo da usledi reakcije nadležnih, objasnio je jedan od tviteraša.