ZLOČIN ZGROZIO JAVNOST: Majka ubila svoju NEPOKRETNU ćerku

U dokumentima se navodno tvrdi da je medicinsko osoblje poslednji put posetilo devetogodišnjakinju oko sat vremena pre nego što je umrla.

Hronika
Dnevno.rs

Majka (33) iz Grčke optužena je da je ubila svoju nepokretnu ćerku ubrizgavši joj “fatalnu dozu ketamina“.

Rula Pispirigu je optužena da je ubila svoju devetogodišnju ćerku Džordžinu nakon što je test njenog mišićnog tkiva otkrio prisustvo anestetika, koji lekari nisu prepisali.

Džordžina – koja je u aprilu 2021. pretrpela napade posle kojih je ostala tetraplegična – umrla je u januaru nakon što je provela osam meseci u bolnici, a medicinske sestre su kasnije potvrdile da je Pispirigu bila sama sa svojom ćerkom u trenucima koji su prethodili njenoj smrti.

Pispirigu, praćena policijom za nerede, sa lisicama na rukama i zaštitnim prslukom, pojavila se prošle nedelje na sudu u Atini na suđenju pred gomilom posmatrača i novinara.

Ona je optužena za ubistvo svoje ćerke i zatvorena je u strogo obezbeđenom zatvoru Koridalos u Atini do datuma suđenja, koji tek treba da bude dogovoren. Ona je odbacila sve optužbe.

U međuvremenu, uzorci tkiva uzeti su od drugo dvoje njene dece, koja su takođe preminula, i uzrok njihove smrti se sada ponovo ispituje. Trogodišnja Malena je preminula od otkazivanja jetre 2019. a šestomesečna Iris 2021. zbog srčane mane. Forenzički patolog i predsednik Sindikata forenzičara u Grčkoj Grigoris Leon rekao je za lokalnu novinsku stanicu Sindeseis da je ekshumacija njene druge dve ćerke potvrdila da su “uzrok smrti bila krivična dela“.

Apsolutno nema sumnje da je to krivično delo. Imali smo dva početna izveštaja (kada su deca umrla) koji pokazuju patološki uzrok smrti. Prvi pokazuje oštećenja jetre, a drugi srčane malformacije u aorti kao i plućnu emboliju“, rekao je on.

“Kako se patološki nalazi ne poklapaju sa nalazima koji ukazuju na kriminalna dela, moje kočege će morati da izvrše reviziju”, dodao je.

U suštini, ovde će morati da se ponište stari uzroci smrti i to je jedini način da dođemo do istine i da nađemo pravdu. Dok se uzrok smrti zvanično ne promeni u izveštaju, očigledno ne možemo da nastavimo razgovor“, rekao je Leon a prenosi Grik siti tajms.

Kompjuterski tablet koji je zakopan sa Džordžinom pronađen je u subotu ujutro, po nalogu sudije koji istražuje slučaj jer bi mogao da pruži dodatne dokaze.

Tablet je zakopan sa devojčicom jer je Pispirigu tvrdila da je “to bio njen omiljeni predmet“, ali je iskopan nakon što je Džordžinin otac, Manos Daskalakis, rekao sudijama da podržava slučaj protiv svoje otuđene supruge.

Majka Pispirigu je u razgovoru za lokalni list Star rekla da ne veruje da je njena ćerka sposobna da ubije troje dece. Opisala je blisku vezu majke i ćerke i rekla da je Pispirigu bila izuzetno uznemirena zbog Džoržinine bolesti i smrti.

Sudski dokumenti, izvestili su lokalni mediji, navode da je obdukcijom utvrđeno da je Džordžina umrla od smrtonosne doze ketamina manje od 20 minuta nakon što je primenjena.

U dokumentima se navodno tvrdi da je medicinsko osoblje poslednji put posetilo devetogodišnjakinju oko sat vremena pre nego što je umrla.