ZMIJA TERORIŠE 150 HILJADA LJUDI: Iz ovog grada ljudi se evakuišu, a niko ne sme da otvori vrata i prozore

Evakuisani stanovi, stanovništvo pozvano da ne otvara vrata i prozore, sve zbog jedne zmije, kobre koja nije nađena od nedelje, i već nekoliko dana seja strah u Herneu, gradu na zapadu Nemačke.

Beta

Uprkos neprekidnoj potrazi, zmija posebno otrovne vrste nazvane zbog izgleda “kobra s monoklom”, još nije primećena, saopštile su danas lokalne vlasti.

Kobra čija dužina može biti i veća od jednog metra, pobegla je u nedelju iz stana u Herneu, u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Četiri zgrade u kvartu gde vlasnik živi su evakuisane.

“Pretpostavljamo da je zmija najverovatnije i dalje negde u zgradi. Dakle, doneli smo odluku da zadržimo mere bezbednosti preduzete u nedelju, odnosno da četiri zgrade ostanu prazne i zaključane i redovno će se proveravati kako bi se otkrili bilo kakvi tragovi zmije”, rekao je novinarima jedan od zvaničnika opštine, Johanes Čudjiak.

Vlasti su čak brašnom posule podove u zgradu u nadi da će zmija ostaviti trag. Pozvali su na oprez svo stanovništvo tog grada, zahtevajući da ne otvaraju vrata i prozore. 

“Ako je moguće, hodajte samo asfaltiranim stazama i izbegavajte visoku travu i drugo gusto rastinjt”, savetuju lokalne vlasti 150.000 stanovnika.

Od vlasnika nestale kobre je oduzeto dvadesetak zmija koje je čuvao u stanu. 

Kobra čiji je naučni naziv “Naja kaouthia” i čiji je ugriz smrtonosan, potiče iz Azije.