“Zna Ratko ko mu je UBIO ĆERKU”: Ovo je prava istina o misterioznoj tragediji iz Mladićevog života?

O pričama da je Kovačević napastvovao Anu Mladić, i da je Ratko zbog toga poslao osvetnike u Moskvu, kaže da su podmetnute te da "dušmana u Srbiji ima koliko hoćeš".

Ratko Mladić
print screen/youtube.com/RT

Ubistvo kuma osuđenog generala Ratka Mladića, i danas je velika misterija, a jedina spekulacija koja se u javnosti pojavila jeste da je ubistvo Lazara Kovačevića naručio njegov kum jer mu je ćerku Anu Mladić seksualno napastvovao, posle čega se ona ubila.

Međutim, Vlastimir Nešić Šone, lični fotograf nekadašnjeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina, koji je dobro poznavao i ljude i prilike tog vremena, tvrdi da su takve priče obična podmetačina.

Prema Šonetovima saznanjima, Kovačevića su likvidirali trgovci oružjem. “Lazar Kovačević bio je rodom iz Krupe, radio je u Švajcarskoj i bio veliki prijatelj sa Jeldizarovim, dvostrukim herojom Rusije koji je dva puta leteo u kosmos. Lazar je imao dosta novca i pomagao je Republiku Srpsku. Kupovao je za vojsku velike količine oružja, i dobrim delom je od toga i živeo. Ubijen je u Moskvi, u svom stanu, sa tri metka, dva napred i jedan u potiljak, što je značilo da je mnogo video, mnogo znao“, priča nekada vodeći fotograf francuskih agencija Sipa pres i Gama, čije su ekskluzivne slike iz Rusije godinama punile naslovnice najboljih svetskih časopisa.

Kako kaže, prema nekim njegovim saznanjima, Kovačević se zamerio crnogorskim trgovcima oružjem prilikom kupovine raketa zvanih šilo, kojim je tokom NATO bombardovanja Pala oboren francuski avion Miraž 2000.

Lakija je ubila niska cena. Te rakete mogle su se kupiti za nekih 13 ili 14 hiljada dolara, a kod Crnogorci su ih prodavali za 35 hiljada. Kovačević ih je prilikom kupovine zaobišao i to mu je i presudilo. Moskvoska policija zatekla je na licu mesta otvorena vrata, i tad je na razgovor priveden Kovačević blizak saradnik Dragan Stanković, koji je ubrzo pušten. I tu se priča i završila. Ubijen je pre podne, a mi smo u srpskoj ambasadi u Moskvi za to saznali tek uveče, oko osam sati, od tadašnjeg načelnika beogradskog DB Dušana Stupara. Kako je on saznao, ne znam – otkriva nam Nešić.

O pričama da je Kovačević napastvovao Anu Mladić, i da je Ratko zbog toga poslao osvetnike u Moskvu, kaže da su podmetnute te da “dušmana u Srbii ima koliko hoćeš”.

Zna Ratko da to nije istina, kao što zna i ko mu je ubio ćerku. Oni koji su hteli da mu napakoste, to su i uradili. Meni je jedino nejasno ostalo zbog čega je ćerku ostavio u Beogradu, jer bi i Moskvi bila puno bezbednija – smatra Šone.