“ZNAM DA SAM JE POVREDIO I ŽAO MI JE”: Brutalno se osvetio bivšoj devojci, pa oboje hteli da se ubiju

"Sa tom devojkom bio sam u vezi oko godinu dana. Jedan dan mi je bilo dosadno na poslu, pa sam iz ljubomore što ima novog dečka objavio njene fotografije", kaže mladić (20) sa istoka Hrvatske.

depresija
pixabay

Tužilaštvo ga tereti da je sa svog mobilnog telefona na lažni profil koji je imao na Fejsbuk stavio dve slike tinejdžerke (17) u donjem vešu. Time je prekršio Konvenciju o pravima deteta. Devojka je zbog objave fotografija imala traume i trpela je ruganje.

 Zlostavljanje

– U proleće prošle godine primetio sam da mi se s ćerkom nešto čudno događa. Sva je bila napeta i rastresena. Nije mogla da spava ni jede. Neprekidno se žalila na bolove u stomaku i konstantne glavobolje. Supruga i ja smo s njom pokušavali da razgovaramo, no ona je svaki oblik odgovora izbegavala. Na kraju nam je ipak priznala da je u školi zlostavljana, ali i na Fejsbuku, da to više ne može da izdrži i da joj dođe da se ubije – ispričao je vrlo potresno otac psihički maltretirane devojke. Dodao je da mu se poverila kako je na “jednom Fejsbuk profilu, za koji nije znala čiji je, videla te svoje fotografije”.

– Ja ih nisam pogledao, ali sam saznao da su to bile golišave slike. Ćerka je bila jako uznemirena, bojala se da ide u školu, imala je bolove u stomaku i glavobolje. Zbog svega smo zatražili i pomoć doktorke koja je propisala tablete za smirenje i protiv bolova. Sporne objavljene fotografije videli su njeni vršnjaci u školi. Ćerka mi je bila izložena pogrdi i poniženju – zaključio je otac srednjoškolke.

– S tom djevojkom bio sam u vezi oko godinu dana, od 2015. do 2016. Jedan dan mi je bilo dosadno na poslu, pa sam iz ljubomore što ima novog dečka objavio njene fotografije. Znam da sam je povredio i žao mi je. Što se tiče, pak, krađe u HŽ Cargu, uzeo sam neke stvari iz objekta, ali nisam zapalio vatru ‘reda radi’, već sam se pokušao ubiti. Zato sam zapalio vatru i odvrnuo plin. Pomislio sam da će sve eksplodirati. Nazvao sam vatrogasce i otišao kući, gde sam si ponovno pokušao oduzeti život prerezavši si venu – pravdao je svoje nepromišljene postupke s druge strane zakona 20-godišnji M. G.