“ZNAŠ LI TI KOLIKO OVO KOŠTA?!” Tramp darovao Vučića i Dačića SKUPOCENIM POKLONOM

Donald Tramp
Beta

"Znaš li ti koliko ovo košta!?" pitao je premijer Vučić Ivicu Dačića kad mu je doneo poklon Donalda Trampa iz Amerike. Nije znao...

 

Donald Tramp, kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, poslao je veoma vredan poklon premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću.

Radi se o skupocenoj flaši vina „petrus“ iz 1966. godine, koja košta blizu 3.000 evra, saznaje „Alo!“.

Naime, šef srpske diplomatije Ivica Dačić se tokom jednog od njegovih boravaka u Sjedinjenim Američkim Državama sastao sa kandidatom Republikanske partije Donaldom Trampom, s kojim je i lični prijatelj, a on mu je na poklon dao flašu luksuznog vina „petrus“ i još jednu da je odnese premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Što je najgore, šef srpske diplomatije nije znao vrednost tog poklona, već je cenu flaše saznao tek kada je dar Donalda Trampa predao lideru SNS-a, koji je pasionirani kolekcionar vina.

Dačić je doneo flašu vina Aleksandru Vučiću i rekao mu da je to poklon od Trampa. Premijer se iznenadio fenomenalnim gestom kandidata za predsednika SAD i odmah je pitao lidera SPS-a da li zna koliko košta to vino? Šef srpske diplomatije nije znao da mu kaže, a tek kada mu je predsednik Vlade Srbije rekao cenu, onda je priznao da je i on dobio flašu vina koje je ponos Francuske i Bordoa. Vina su deponovana i nalaze se sa svim poklonima koje dobijaju članovi kabineta”, kaže dobro obavešteni sagovornik.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je ovu priču:

“Jeste, moj prijatelj Tramp mi je poklonio flašu vina koja je moje godište i dao mi je istu takvu da odnesem na poklon Vučiću. Ja zaista nisam znao koliko to vino košta i tek mi je njegovu vrednost rekao premijer kada sam mu predao darove iz Amerike. Kada sam video Vučićev izraz lica i čuo pitanje: ‘Da li ti znaš koliko ovo košta?’, sve mi je bilo jasno”, kaže Ivica Dačić.

Stručnjak za vina i urednik magazina „Vinovnik“ Nenad Andrić kaže da je to izuzetan poklon, koji je i pokazatelj otmenosti i kulture onoga koji ga daruje.

“Vino ‘petrus’ je ponos Bordoa, a kada je još flaša iz 1966. godine, to je izuzetno vredan poklon. To je arhivsko vino koje ima i dodatnu vrednost, a to su godine. Cena mu se kreće u rasponu od 2.400 do 2.800 dolara, koliko je, na primer, koštalo 2014. godine”, kaže Andrić i dodaje da se takav poklon daje ljudima koji su vam važni.

Za Trampa „navijaju“ i pojedini srpski političari, a podršku u nameri da postane prvi čovek SAD već su mu javno pružili Vojislav Šešelj, Dragan Marković Palma i drugi.

I Srbi koji imaju pravo glasa u SAD svoj glas daju Republikanskoj partiji i njihovom kandidatu Donaldu Trampu, koji je i najpopularniji kod Srba preko bare. “Kada se bira predsednik u Americi, narod u principu glasa za partiju koja podržava njihove principe, bilo domaće ili u sferi međunarodne politike”, kaže Danijela Sremac, predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu za “Alo”.