Znate li zašto je na krevetu zalepljen LJUBIČASTI LEPTIR? Razlog će vam slomiti srce (FOTO)

Leptir
Twitter/@MilaFaca99

Svako ko je na dečijem krevecu porodilišta u Kingstonu primetio ljubičastog leptira, pomislio je kako je to simpatična ideja. Međutim, iza tog gesta stoji nešto sasvim drugo!

 

Dolazak bebe na svet vrlo je emotivna stvar, koja iz korena menja život roditelja. No, nažalost, ne bude to uvek promena na bolje!

Ova nalepnica obaveštava da je novorođenče je došlo na svet sa bratom ili sestrom koji, na žalost, nisu preživeli.

Na ideju da nalepi ljubičastog leptira došla je Mili Smit, koja je i sama nakratko bila majka blizanaca. Tokom trudnoće joj je ustanovljeno da jedna od beba, zbog deformiteta lobanje, neće preživeti.

Ti momenti bili su čudesni: “Odjednom je bila sa mnom i počela je da plače”, rekao je Milin suprug. “To je bio najlepši trenutak mog života. Plakala je, pomerala ručice i bila kao normalna beba. “

Nakon tri sata, malena Skaj je svojim roditeljima rekla zbogom.

Mili i Levis oprostili su se od svog malog anđela…

Mili je još neko vreme provela u bolnici sa drugom bebom. Majke, koje su dolazile da se porode gledale su je sa bebom i divile se: ”Vi baš imate sreće sa tom bebom!” Ti komentari bi je potpuno uništili. Otrčala bi iz sobe u suzama, a da te majke nisu imale pojma zašto.

Nakon toga, došla je na ideju da na neki način drugima da do znanja o čemu se radi i da neki komentari baš i ne bi bili prikladni. Mala nalepnica bi sprečila takve situacije.

Tako je nastala ideja o ljubičastom leptiru. Označavanje će medicinskom osoblju i drugim posetiocima pomoći da na vreme saznaju šta se dešava i pod kakvim se traumama u tom trenutku nalaze roditelji.

Porodilište Kingston je odmah prihvatilo ovaj predlog, a Mili je čak pokrenula i akciju prikupljanja sredstava za štampanje nalepnica i ostalim porodilištima, jer ona zna da nije jedina sa tako tužnom sudbinom.

Nadamo se da će biti što manje prilika da se ovakve nalepnice lepe na dečije krevetiće, ali da će ih ipak biti da spreče neprijatnosti… svaka čast za ideju!loading...