ON MENJA GAŠIĆA: Zoran Đorđević predložen za novog ministra odbrane

Zoran Đorđević
Mod.gov.rs

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je danas Skupštini Srbije da za ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar u tom ministarstvu, saopšteno je večeras iz vlade.

 

Novi ministar odbrane obavljaće tu funkciju privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti po okončanju vanrednih parlamentarnih izbora, piše u saopštenju.

Đorđević je rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine.

 ZAKON KOJI JE PODIGAO PRAŠINU: Kakve koristi Srbija ima od saradnje sa NATO?

Master je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd.

Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane.

Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

 Od ponedeljka za migrante postoji samo JEDNA LEGALNA RUTA PREKO BALKANA

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen je, otac je sina i ćerke.