Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je danas Skupštini Srbije da za ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar u tom ministarstvu, saopšteno je večeras iz vlade.

 

Novi ministar odbrane obavljaće tu funkciju privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti po okončanju vanrednih parlamentarnih izbora, piše u saopštenju.

Đorđević je rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine.

 ZAKON KOJI JE PODIGAO PRAŠINU: Kakve koristi Srbija ima od saradnje sa NATO?

Master je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd.

Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane.

Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

 Od ponedeljka za migrante postoji samo JEDNA LEGALNA RUTA PREKO BALKANA

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen je, otac je sina i ćerke.loading...