Zoran nosi titulu NAJKUL VOZAČ GSP-a, a kada ga putnici VIDE I ČUJU potpuno im je JASNO ZAŠTO (FOTO)

Opšte je poznato turističko pravilo da je, ako želite zaista da upoznate neki grad, najbolje da nađete vozača gradskog prevoza. Saveti i smernice koje vam oni mogu dati ponekad su bolje i od onih kojima raspolažu turistički vodiči. Ni Beograd nije izuzetak, pa zato neretko nailazimo na turiste koji preko šipke ili prozora ćaskaju sa vozačima autobusa, trola i tramvaja.

Instagram/ozbiljan_covek

Zoran Jovanović pomalo odstupa od stereotipa kakav se u Srbiji decenijama gaji kada se pomisli na vozače GSP-a. On ima dugačku bradu, tetovirane ruke, prstenje i crvene starke.

PITAJ PRAVE BEOGRAĐANE: Pravi i lažni Beograđani prepoznaju se PO MESTU NA KOME STOJE u GSP-u

Osim za volanom GSP autobusa na liniji 31, možete ga naći i na vrlo aktivnom i posećenom Instagram nalogu. Zoran Jovanović, kako kaže, “živi sasvim obično”, trudeći se da ispuni dane stvarima koje voli.

– Zoran Jovanović je jedan ozbiljan čovek koji ima 37 godina. Kad ne vozim bus, uglavnom vozim bajs i fotkam. Volim i da pišem. Ne tvrdim da to radim dobro, ali sve dok zabavlja moje prijatelje, meni je OK. U stalnoj sam potrazi za novim štekovima za dobru fotku, kao i novim lokalima u kojima se može popiti dobar čaj ili čuti live jazz – kaže Zoran za portal “Oseti Srbiju”.

HITLEROV POKLON JUGOSLAVIJI: I danas ponosno stoji u Beogradu i svako ko poseti AVALU mu se divi (FOTO)

Tokom rada Zoran se suočava sa različitim reakcijama onih koji uđu u njegov bus i vide ga. Ovaj mladić za sebe kaže da je “samo vozač sa bradom”, ali i da ispada da je to egzotika u Beogradu

– Ljude uglavnom stimuliše na priču. I uopšte taj prvi kontakt očima ili komentar uvek je pozitivan, što je meni lično vrlo bitno. Često mi taj neki sitan detalj ili običan razgovor koji je počeo zbog toga što sam nestereotipan odrede čitav dan. Ne volim ljude koji mrače, pa mi je ta neverbalna ili verbalna razmena pozitivne energije super. I zamisli, sve zbog brade… – ističe.

* Ostatak intervjua možete pročitati na sajtu Oseti Srbiju.