ZRENJANIN JOŠ UVEK BEZ FABRIKE VODE: “Očekivala sam da će biti rešeno, izvinjavam se građanima”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne očekuje da će biti tužbi vlasnika zbog fabrike vode koja još uvek nije proradila u Zrenjaninu i izvinila se građanima tog grada što problem još uvek nije rešen iako je njen kabinet preuzeo na sebe obavezu rešavanja.

Beta

– Od strane vlasnika iz Italije ne očekujem da će biti tužbe. Očekivala sam da će to biti ranije rešeno, i izvinjavam se građanima Zrenjanina što to još nismo uspeli. Radimo na tome konstantno – rekla je Brnabić na otvaranju Kulturne stanice “Svilara” u Novom Sadu.

Brnabić je kazala da je dugo trajala procena vrednosti same fabrike vode u Zrenjaninu.

– Sada kada imamo procenu mi smo želeli ponovo da pregovaramo, i sa vlasnikom, i sa bankom koja je kreditirala. Očekujem da uskoro bude urađen i probni rad, da bi znali tačno šta kupujemo – kazala je Brbnabić.

Prema njenim rečima, u ovom momentu ne želi da “licitira datumima” kada bi fabrika mogla da proradi, ali da se svakodnevno radi na ovom problemu.

Gradnja fabrike vode u Zrenjaninu počela je 2015.

Voda iz vodovodne mreže u Zrenjaninu zabranjena je za piće od 2004. zbog količine arsena koja nekoliko puta prelazi dozvoljenu granicu.