ŽRTVA STRAŠNE SRPSKE ZIME: Doktori nisu mogli da dođu do žene koja je doživela moždani udar

sneg
pixabay.com

U noći između 6. i 7. januara, umrla je od akutnog moždanog udara Milojka Perović (54) iz sela Marovac u opštini Medveđa, u kojoj su te noći svi putevi bili zavejeni sa nanosima snega do 2 metra, uz veliku snežnu mećavu.

 

Porodica je dežurnoj službi Doma zdravlja javila telefonom oko 17.30 sati da Milojka ima jaku glavobolju, ali zdravstveni radnici nisu mogli odmah da krenu na put jer je bio neprohodan.

 
– Odmah smo pozvali ekipu sa skip-mašinom, koja je bila na drugom kraju Medveđe, kod Borovca, da se vrati nazad i pomgne ekipi lakara. Iz Medveđe su svi zajedno krenuli za Marovac negde oko 20,30 sati – priča za „Blic“ predsednik opštine Medveđa i predsednik Štaba za vanredne situacije doktor Nebojša Arsić.

U isto vreme, objašnjava, suprug i dvojica sinova krenuli su na neizvestan put „ladom nivom“ do Medveđe i sa ekipom lekara i putara se sreli kod Ravne Banje.

– U Dom zdravlja u Medveđi stigli su svi zajedno u 23.15 sati, ali je bilo prekasno – objašnjava Arsić.

Dodaje da cela Medveđa žali za izgubljenim životom, ali da se žena razbolela kada je u tim planinskim krajevima sve ličilo na Sibir.

– Bila je to prava sibirska zima sa velikom mećavom. Učinili smo sve što smo mogli – dodaje Arsić, specijalista interne medicine.

Do porodice Milojke Perović nismo mogli da dođemo. Ona je danas sahranjena na mesnom groblju, do koga su ekipe loklanog putarskog predzeća morale da prokrče visoke snežne nanose.

Inače, ista putarska ekipa izvukla je jutros tročlanu zavejanu porodicu nedaleko od Mrkonjskog visa, najviše tačke u opštini Medveđa. Oni su iz svog sela krenuli prema Medveđi, ali je automobil naišao na ledene prepreke. U kolima je bilo i dete.