ZUBATO SUNCE: Ledeno do Svetog Save, a onda NOVE PROMENE

Sneg
Dnevno.rs/Petar Marković

Sneg je prestao, ali temperature su i dalje u debelom minusu.

 

Tokom dana se očekuje umereno do potpuno oblačno i hladno. Na planinama će biti i slabog snega dok će na severu zemlje biti i sunčanih intervala.

Jutarnja temperatura od -12 do -7, najviša dnevna od -6 do -1.

Do 27.01. jutarnja temperatura od -12 do -6°C, lokalno i oko -15°C, a najviša dnevna tokom celog perioda u većini mesta od -4 do 2°C, u mestima sa dužim zadržavanjem magle i niža.

Na području Beograda do 27.01. jutarnja temperatura od -9°S do -6°C, na širem području grada i niža, a najviša dnevna u većini dana ispod 0°C. Prestoničane čekaju ledeni dani.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje. Na Tisi, banatskim vodotocima, donjim tokovima Dunava i Velike Morave, na Južnoj i Zapadnoj Moravi sa pritokama, na Kolubari sa pritokama, Jablanici, Toplici, kao i na Mlavi, Peku i Timoku zabeležena je pojava delimičnog do potpunog ledostaja.

– Na gornjim tokovima Dunava i Save osmotren je priobalni led sa ledohodom od 10 do 40% širine rečnog korita. Narednih dana na ovim rekama se očekuje zadržavanje formiranog leda, kao i povećanje deblјine leda i procenta pokrivenosti rečnog toka – navodi se u saopštenju.

Biometeorološka prognoza nepovoljna je za meteoropate. Usled očekivanih biomteoroloških prilika osobama sa cerebrovaskularnim i srčanim tegobama se savetuje da primene savete lekara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, promenlјivog raspoloženja i problema sa snom. Svim učesnicima u saobraćaju je potrebna maksimalna pažnja.