ZUKORLIĆ O SVOJOJ NOVOJ FUNKCIJI: “Ovo je tek prvi korak”

zukorlić
printscreen/youtube

Muamer Zukorlić izjavio je da je njegovim izborom za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, Srbija poslala poruku da jednako tretira sve svoje građane bez obzira na etničku i versku pripadnost.

 

Osim toga, poslanik Bošnjacke demokratske zajednice Sandžaka je rekao da je pri kraju sporazum o njihovom pridruživanju parlamentarnoj većini.

“Na putu opredeljenja ka dijalogu i pomirenju, veoma je važno imati ljude koji će moći da grade mostove s regionalnim okruženjem, koje ima svoje verske i kulturološke razlike, ali isto tako i sa širim okruženjem gde imamo sav taj muslimanski svet i zapadni svet”, rekao je Zukorlić za RTS.

On je dodao da je Odbor za obrazovanje bitan resor, da se na obrazovanju gradi budućnost, da je važno krenuti sa utvrđivanjem tog temelja, jer, kako je ocenio, sve što nam se danas dešava je posledica lošeg obrazovanja.

Njegov izbor je, rekao je Zukorlić, deo dogovora sa vladajućiom skupštinskom većinom koji teku u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji i njihovom pridruživanju parlamentarnoj većini.

Kako kaže, sporazum je pri kraju i da je njegov izbor na čelo Odbora za obrazovanje prvi korak.

“Nismo tražili ministarske pozicije, želimo da uključimo mlade ljude iz Sandžaka, da osete da je država otvorena za njih”, zaključio je Zukorlić.

Zukorlić je u petak, 24. juna, izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, a za njegov izbor na tu funkciju glasalo je 11 članova, dok je protiv bilo dva, a uzdržanih nije bilo.