ZVANIČNO SAOPŠTENJE TUŽILAŠTVA: Nema osnova za krivičnu prijavu protiv fondacije Sergeja Trifunovića

Advokat fondacije "Podrži život" Goran Draganić saopštio je danas da ga je Više javno tužilaštvo u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, zvanično obavestilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica iz fondacije na čijem je čelu Sergej Trifunović.

Sergej Trifunović
Printscreen

– Navedeno zvanično obaveštenje Višeg javnog tužilaštva je usledilo nakon što su u višemesečnom postupku nadležni državni organi detaljno proverili rad fondacije i sve navode krivične prijave koja je bila podneta protiv odgovornih lica fondacije i na osnovu provere zaključili da ne postoji osnov za utvrđivanje krivične odgovornosti – naveo je Draganić u pisanoj izjavi.

Predsednik Upravnog odbora fondacije “Podrži život” Sergej Trifunović izjavio je prošlog oktobra da je u fondaciju došla kriminalistička policija, odsek za organizovani kriminal, iako su, kako je naveo, očekivali finansijsku.

– Došla nam je kriminalistička policija, odsek za organizovani kriminal! Fini ljudi, šta će, rade svoj posao – napisao je tada Trifunović na svom Tviter nalogu.

Pojedini mediji pisali su ranije da ta fondacija uplaćuje novac u investicioni fond i to predstavljali kao nelegalnu aktivnost, dok je Trifunović rekao da je stvar legalna i da su novac u investicioni fond uplaćivali po Zakonu o fondacijama.

On je tada dodao i da je finansijska inspekcija ispitivala investicioni fond u koji je fondacija “Podrži život” ulagala novac.