Zvezdara dobija NOVI OBJEKAT – preko potreban svim žiteljima te opštine!

Mali Mokri Lug
Wikipedia.org

Rešavajući problem nedostajućih objekata zdravstvene zaštite, Grad Beograd uskoro počinje izgradnju zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu. Kako je za Beoinfo rekao Luka Petrović, direktor Agencije za investicije i stanovanje, posredstvom koje se finansira izgradnja, ovaj objekat nalaziće se u Bosanskoj ulici u Malom Mokrom Lugu, na teritoriji opštine Zvezdara.

 

– Prema projektu, objekat će se sastojati iz dva krila koja formiraju konfiguraciju „T” oblika, a ukupna površina iznosiće oko 750 kvadratnih metara. U funkcionalnom smislu, u prizemlju će se nalaziti prostorije službe opšte zdravstvene zaštite, i to čekaonica sa hodnikom, kartoteka, tri lekarske ordinacije, prostorija za intervencije, previjalište, sanitarne prostorije za pacijente i blok zajedničkih prostorija za medicinsko osoblje. Na spratu su prostorije stomatološke službe, kao i prostorije za edukaciju i patronažu. U podrumu su smeštene zajedničke pomoćne i tehničke prostorije, a objekat će biti opremljen svim potrebnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama. Na parceli je predviđena i izgradnja novog objekta trafostanice, kao i dečje igralište – precizirao je Petrović.

Prema njegovim rečima, rok za izvođenje radova je deset meseci. Planirano je da radovi počnu sredinom februara, a Petrović je najavio i da će na početak izgradnje ovog važnog objekta za žitelje dela Zvezdare pozvati predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu i tehnički pregled izvedenih radova obezbedili su Sekretarijat za zdravstvo i Gradska opština Zvezdara.

Agencija za investicije i stanovanje zaključila je ugovor sa izvođačem radova – „Zidar” d.o.o. Negotin. Procenjeno je da će ukupna investicija, koja pored sredstava za izvođenje radova obuhvata i troškove stručnog nadzora, priključenja na infrastrukturu i drugo, iznositi oko sedamdeset miliona dinara.