25 GODINA NIJE SKIDALA MASKARU! Kada su joj lekari pregledali OČI, ostali su U ŠOKU (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Jedna Australijanka je rešila da od svoje 25.godine ne skida maskaru. Nije je skidala čak ni pred spavanje, i rezultat svega je stravičan

Pixabay.com

Nekada su žene previše umorne pa se desi da ne skinu šminku. To ne mora biti ozbiljna stvar ukoliko se ne dešava prečesto. Međutim, Teresa Linh iz Australije odustala je od uklanjanja maskare sa trepavica i sada ima veliki zdravstveni problem!

Problem je nastao u unutrašnjosti kapka. Maskara se zadržavala unutar njenog oka i to joj je izazivalo peckanje. Imala je osećaj kao da joj je nešto upalo u oko, ali nikako nije mogla da ga izvadi, navodi Viralnova.

Stoga se obratila lekaru i on je ostao u šoku!

– Delovi maskare ostajali su u oku, i zarivali su se sve dublje u očnu jabučicu, a sve je to poprimilo izgled nalik na tetovažu. Takođe, svaki put kad bi zažmurila osetila je grebuckanje – objašnjava oftalmolog Rebeka Tejlor.

Kao da to nije dovoljno, Teresa je imala i strašni folekularni konjuktivitis, što je opasna vrsta očne infekcije koja se odvija u folikulima konjuktikve.

Konjuktiva je zapravo sluzna membrana koja pokriva oko i štiti ga od infekcija. Zbog svih ovih problema, pojavio se trajni ožiljak u unutrašnjosti ali i spoljašnjosti njenog oka.

Doktori navode da nije opasno prespavati sa šminkom jednu noć ali ne smemo dozvoliti da se to ponavlja. Ovo je dobro upozorenje za sve koji su “previše umorni” da skinu šminku.

Nekoliko minuta koja ćete utrošiti na čišćenje lica poštedeće vas strašnih problema, poput ovog!