3 MALE STVARI koje će vas osloboditi STRESA NA POSLU

Posao
Freedigitalphotos.net/gameanna

Sve se više priča da bi trebalo da se ustanovi Dan mentalnog zdravlja, ako ne na opštem ili svetskom nivou onda barem na nivou svakog pojedinca kome je potrebno malo oduška od stresa na poslu i teške svakodnevice

 

Ako primetite da vam posao stvara veliku nervozu ili da se na samom poslu što zbog rokova ili kolega osećate anksiozno-VI MORATE TO DA PROMENITE! Ako čeznete za hobijem ili slobodnim vremenom, raščistite sa sobom, i smognite snage da šefu i drugim kolegama stavite do znanja da niste robot i stvorite slobodno vreme kada možete da se posvetite sebi!

1.Slobodno uzmite slobodan dan!

Kada osetite da ćete da pregorite, da ste preumorni i da vas od prevelikog rada napadaju virusi, slobodno uzmite slobodan dan. Taj dan provedite u toploj kupki, šetnji ili radeći svoj hobi, uostalom stvari koje volite. Samo taj dan sebi obezbedite kada ste stvarno na ivici snaga. Ako počne da se ponavlja potreba za slobodnim danom, promenite posao!

2. Šta ako je nepodnošljiv dan na poslu?

Ako je ne podnošljiv dan na poslu, za vreme pauze kada kupite ručak čitajte vašu omiljenu knjigu ili prošetatajte po kraju. Istraživanje bloka u kome radite uvek daje dodatnu energiju!

3.Ustanovite “TO DO” listu

Na nju stavite samo ono što morate da uradite, a ne tiče se vašeg posla. Borite se za vaše psihofizičko zdravlje, poručuje Hafington Post!loading...