Šest malih promena koje će ODMAH POBOŠLJATI VAŠ ŽIVOT! Primenite ih i gledajte kako nastaje magija

Sreća
Pixabay.com

Stara poslovica kaže:"Svako je kovač svoje sreće." Ona važi i dan danas zato što moramo shvatiti da mi možemo u svakom momentu uticati da kvalitet našeg življena, poboljšamo ili čak preokrenemo i sam tok našeg života.

 

Nama je data prilika da iz minuta u minut i dana u dan, aktivno kreiramo naš život onako kako želimo i konačno da počnemo da živimo, piše Biznis insajder.

Kroz samo šest saveta, pokušaćemo da vam pomognemo da budete smireniji, fokusiraniji, ljubazniji i samim tim srećniji! 

1. Izbegavajte žurbu

Uvek se postarajte da na posao, fakultet, okupljanje sa društvom ili jogu stižete na vreme. Verovatno se pitate kako da to postignete. Obaveza ima puno ali to je moguće, svoje ponašanje stavite pod kontrolu. Jednostavno, spremite se i krenite ranije. Ako imate nešto sitnije da napišete ili pogledate-lako je. To danas usput možete uraditi na pametnim telefonima i tabletima, a tu su uvek svaska i olova gde možete zapisati sve što se tiče plana i strukture sprovođenja određene obaveze u delo. 

Ako odlazak negde podrazumeva kraće ili duže pešačenje, radujte se toj ruti. Posmatrajte je kao malo razgibavanje tela i uma, u kojoj ćete se skloniti od monitora raznoraznih vrsta, istegnuti, podstaći cirkulaciju i posmatrati prirodu ili ljude na ulici. Nikad se ne zna šta će vam za šta poslužiti kao inspiracija. Uvek probajte da idete na isto mesto drugim putem!

2. Kažite sebi da nemate razloga da se raspravljate sa ljudima kada je gužva u prevozu

Jednostavno sva guranja, dobacivanja i nesuvisle opaske drugih putnika oćutite. Teško je, ali samo se setiteda i oni žure i prinuđeni su na iste loše okolnosti kao i vi. Nema potrebe da trošite energiju na takve stvari.

3. Uvek budite ljubazni

Ljubaznost prema svima u vašem okruženju mnogo znači. Pored slučajnog prolaznika koji vas pita za ulicu, kasirke ili prodavačice u bakalnici, pokažite i svojim bližnjima da vam znače. Počnite od onih koje srećete na ulici i na poslu, a tu pozitivnu stranu pokažite i vašim ukućanima, makar kroz sitne znakove pažnje.

4. Jedite za stolom

Kada ste za stolom, izbacite telefone, ne zovite i ne primajte pozive, ne šminkajte se umesto doručka i ne jedite za radnim stolom. Jednostavno kada je vreme obeda sedite i jedite za stolom gde nema dokumentacije sa posla i svega od čaga vam treba petnaestominutni odmor. Takav ugođaj napravite sebi čak i kada ste sami.

5. Prestanite da gledate televiziju i da pratite medije (budete u toku sa glavnim događanjima u svetu i kod nas, ali samo toliko)

Televizija preinačuje realnost jer ima tu moć da stvori iluziju da su ljudi koji se pojavljuju u serijama, filmovima, emisaja skoro svih vrsta pa čak i rijalitijima lepi, bogati, uvek sređeni, dobro obučeni, uspešni… a vi ne! Reklame nas uvek uveravaju da nam nešto treba i da vrediš onoliko koliko možeš da kupiš. Sve to zapravo vam nije potrebno!

6. Radite vežbe ili trčite makar nekoliko minuta dnevno

Odaberite vežbe koje vam prijaju, i u kojima ćete uživati. Neka vam one budu deo svakodnevnice. Najbolje bi bilo da odredite kada su tih 15 minta vežbanja ili trčanja i da ih obavljate svaki dan onoliko i kada vam okolmosti to dozvole. Možete uzeti za vežbu trčanje ili brzi hod koji će biti deo vaše relaksacije kada idete ili vraćate se sa posla.