7 upozorenja na višak toksina u telu: Loš zadah i konstantan umor su prvi znaci!

Vrlo često sitne boljke kao što su glavobolje, tromost i osetljivost na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obaveze ne uspemo da završimo. Kako da ih se rešimo i koji je uzrok ovim neprijatnim pojavama odgovor možemo potražiti u višku toksina koji konstantno unosimo.

Vrlo često sitne boljke kao što su glavobolje, tromost i osetljivost na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obaveze ne uspemo da završimo. Kako da ih se rešimo i koji je uzrok ovim neprijatnim pojavama odgovor možemo potražiti u višku toksina koji konstantno unosimo.

Koliko često se budite umorni bez energije za svakodnevne poslove koji vas čekaju? Aditivi u namirnicama, kućna hemija, instekticidi i herbicidi sve su to otrovi koje telo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi. Međutim, dugoročno delovanje može imati drugačije efekte, piše „Lisa.rs”.

Vrlo često sitne boljke kao što su glavobolje, tromost i osetljivost na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obaveze ne uspemo da završimo.

Kako da ih se rešimo i koji je uzrok ovim neprijatnim pojavama odgovor možemo potražiti u višku toksina koji konstantno unosimo.

Pogledajte sledećih sedam znakova koji upozoravaju na toksin u organizmu i naučite kako da ga otklonite.

Konstantan umor
Iako ste dobro spavali, trudite se da nekako pregurate dan. Ovo može biti znak da se vaše telo trudi da izbaci sav toksin koji ste uneli. Kako da se izborite sa ovim? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje „više kafe” ili „slatkiša” krenuli ste pogrešnim putem. Kofein i šećer samo će vaš problem napraviti još većim jer njima samo opterećujete već “zagušene” metaboličke procese u telu.

Problemi sa kilogramima
Nije lako skinuti višak kilograma, ali ako pored svakodnevnog vežbanja i pažljivo odabranih namirnica kilaža je i dalje prekomerena, možda je vaš problem hormonski. Veza sa toksinima nije uvek očigledna, ali je činjenica da prekomerne količine toksina sa kojima se telo bori mogu da poremete i rad žlezda. Potreban vam je kompletan detoks tela kako bi povratili prirodnu ravnotežu hormona.

Loš zadah
Koristite zvakaće gume, pazite na oralnu higijenu, ali problem sa zadahom je i dalje tu. Loš zadah je uglavnom uzrok problema sa varenjem, ali može biti znak da previše toksina unostite u organizam.

Zatvor
Naša creva svakodnevno primaju dosta toksina i pomažu da se telo s njima izbori. Kada imamo problema sa zatvorom, svi toksini ostaju u delu digestivnog trakta što utiče negativno na celo telo. Bol u glavi ili drugim delovima tela i umor su samo neki od posledica opstipacije. Ukoliko je u vašoj hrani previše hemikalija i pesticida, toksini su neizbežni, a samim tim i dodatni problemi zbog neredovnog pražnjenja creva.

Osetljivost na mirise
Jaka reakcija na mirise, posebno parfeme, jednostavno znači da vam ne prijaju oni koje koristite. Međutim, ako postanete preosetljivi na sve malo jače mirise nije problem u parfemu već u višku toksina koji se skuplja u telu. Ukoliko osetite i glavobolju čim osetite neki jači miris, gotovo je sigurno da su toksini uzrok vašeg problema.

Bolovi u mišićima
Ako ne možete da ponovite vežbe koje ste radili juče, ponovo razmislite da nije uzork u toksinima. Ovo se naročito odnosi ako se bolovi u mišićima javljaju iako nikakav ne činite nikakve posebne napore.

Promene na koži
Akne, mitiseri i ostali problemi koji se javljaju na koži znak su da je organizam pun štetnih materija. Akne se mogu pojaviti zbog preparata koje nanosimo, dok ekcem i psorijaza pokazuju da su se organizam teško bori s toksinima.

Ukoliko patite od bilo kojih simptoma koje smo naveli, pročitajte sledeće korake koje vam mogu pomoći:

1. Čaj od maslačka, peršun, korijander, gujina trava.

2. Pijte dosta vode – to će pomoći u izbacivanju toksina iz tela

3. Vežbajte bar 30 minuta dnevno. Vežbanje podstiče cirkulaciju i pomaže da negativne materije nestanu iz tela.

4. Potrudite se da u vašoj ishrani bude dovoljno probiotika, što znači: jogurt, kefir, kombuha čaj, miso supu.

5. Uvek operite i jezik prilikom pranja zuba

6. Vežbajte duboko disanje – unosimo svakodnevno dosta toksina kroz pluća

7. Koristite samo prirodne proizvode za kožu koje u sebi ne sadrže mirise, sulfate, parabene i druge tokične materije.

8. Organska hrana je najzdravija, zato je jedite kad god imate prilike za to.