8 dokaza da je domaća kafa IZVOR ZDRAVLJA I ELIKSIR LEPOTE

Kafa
pixabay.com

Ako ste ljubitelj domaće, crne kafe ovo su dobre vesti za vas. Otkrivamo vam 8 fantastičnih načina da maksimalno iskoristite svoju omiljenu kafu.

 

1. Šoljica kafe je sastavni deo jutarnjeg rituala koji nas razbuđuje i priprema za početak dana.

2. Ispijanje kafe podstiče rad probave, pa se nameće i kao odličan alat prilikom mršavljenja i dijeta – naročito ako pijemo crnu, domaću kafu bez mleka i šećera.

3. Naučnici su potvrdili njen blagonaklon učinak na prevenciju bolesti srca, dijabetesa i rizika od Alchajmerove bolesti.

4. Zrnca sveže mlevene kafe možete upotrebiti kao jeftin piling za telo. Njima možete da istrljate sve, od kože lica, vrata i udova, do tvrde kože na stopalima.

5. Ako pomešate kafu sa malo maslinovog ulja ili maslaca dobićete odlično prirodno sredstvo za telo koje će smanjiti celulit na bedrima i zadnjici.

6. Skuvajte kafu na uobičajen način, pa je sipajte u kalupe za led i pustite da se zamrzne. Kockicama ledene kafe pređite preko lica i tela kada vam je potrebno da brzinski

osvežite izgled kože

7. Napravite jeftinu kremu protiv bora: pomešajte pola šoljice ohlađene crne kuvane kafe sa malo ražanog brašna i jednim žumancetom, pa ovom pastom osvežite izgled lica dva do tri puta dnevno.

8. Uklonite neprijatne mirise iz frižidera uz pomoć kafe. U frižider stavite par zrnaca kafe i ona će za dan ili dva “upiti” sve nečistoće.loading...