Dovoljno je preseći limetu na pola i prvo jednom, a po potrebi i drugom polovinom istrljati čelo, pišu "Večernje novosti".

 

Egzotična limeta je odličan “voćni dodatak” tokom zimskih dana kada su nam vitamini preko potrebni.

Osim za jelo, ova posebna vrsta citrusnog voća može da se iskoristi i kao “eliksir” protiv pulsirajuće glavobolje. Dovoljno je preseći limetu na pola i prvo jednom, a po potrebi i drugom polovinom istrljati čelo. Bol bi trebalo prvo da oslabi, a na kraju i potpuno nestane, tvrde dobro upućeni.

Prilikom kupovine birajte plodove jarkozelene boje, sjajne kore i bez tačkica ili drugih oštećenja. Zrela limeta je čvrsta, ali ne i tvrda na dodir. Dok se drži u ruci trebalo bi da ostavi utisak kao da je teža u odnosu na svoju veličinu.

Na sobnoj temperaturi limetu možete da čuvate do deset dana, a u frižideru i do četiri nedelje.