Ako želite lepu kožu, ove namirnice ZABORAVITE

Lice devojke
Foter/ zubrow / photo on flickr

Saznajte koje namirnice povoljno, a koje nepovoljno utiču na izgled vaše kože.

 

Hrana koju konzumiramo ima veliki uticaj na to kako ćemo izgledati. Ovo je posebno vidljivo kada se radi o koži. Ukoliko jedete hranu koja je loša za kožu, ona će izgledati umorno, nezdravo i bez sjaja, a mogli biste dobiti i bubuljice i druge nepravilnosti na koži.

Negde na vrhu liste hrane koja je loša za kožu nalazi se šećer. Nisu sve vrste šećera loše te su tako voćni šećeri mnogo bolji nego šećer koji dolazi iz slatkiša. Prerađeni šećer je posebno loš pa je bolje kao grickalice u toku gledanja TV-a odabrati suvo grožđe ili jabuke nego razne čipsove koji će ostaviti trag na vašoj koži.

Iako mlečni proizvodi imaju prilično dobru reputaciju kada se radi o zdravlju, nisu najbolji izbor za zdravu kožu. Mleko i mlečni proizvodi mogli bi biti puni hormona rasta koji ulaze u vaš krvotok i mogu uzrokovati zapaljenje i povećati proizvodnju ulja, što bi moglo rezultirati u bubuljicama.

Ukoliko želite zdravu i lepu kožu, ne bi trebalo da pijete kupovne sokove, ni gazirane, ali ni voćne. Ovi proizvodi puni su šećera i ne sadrže vlakna koja telu pomažu da ove šećere preradi. Rezultat su moguće promene u nivou šećera u krvi, koje čine da koža prerano ostari. Dakle, ukoliko vam je potrebna motivacija da ne posegnete za tom limenkom soka, možda bi to mogla biti činjenica da ne želite bore.

Hrana utiče na vaše telo na mnogo načina. Ako želite čistu i zdravu kožu, prva stvar koju ćete pogledati je frižider. Za sjajnu i zdravu kožu najbolje je voće i povrće koje ima mnogo vode i vitamina.