“ANTIBIOTIK ZA RAK” IPAK LAŽ?! Nakon vesti koja je obradovala milione, naučnici izneli ŠOKANTNE TVRDNJE

Grupa naučnika iz jedne biotehnološke kompanije u Izraelu je tvrdila da će imati lek za sve vrste karcinoma u roku od jedne godine. Međutim, njihovu tvrdnju pobili su drugi naučnici.

Laboratorija
Sxc.hu/Daino_16

U nedavnim člancima u Izraelu i SAD Accelerated Evolution Biotehnologies (AEBi), osnovana 2000. godine, najavila je da razvija novi tretman koji će omogućiti potpuno izlečenje od raka “bez ili sa minimalnim neželjenim efektima po znatno nižoj ceni od mnogih tretmana na tržištu”.

Taj tretman, kako su tvrdili Dan Aridor, predsedavajući upravnog odbora kompanije i direktor dr Ilan Morad, koji oni zovu MuTaTo, deluje u osnovi kao antibiotik za karcinom.

To su oni rekli za “Džeruzalem post”, dodavši da su rezultati prekliničkih ispitivanja vrlo dobri.

Međutim, drugi naučnici su takve tvrdnje odbacili, označivši ih “lažnim”, “vrlo neodgovorni”,”neosnovanim” i čak “okrutnim”. Skeptični naučnici su rekli da istraživačka grupa nije objavila nikakve nalaze da potkrepi svoje tvrdnje.

Morad je izjavio za “Tajms ov Izrael” da istraživanje nije objavljeno u medicinskim žurnalima jer se to ne može priuštiti iako prestižni naučni žurnali ne naplaćuju objavljivanje ozbiljnih naučnih istraživanja.

Viktorija Foster koja je kao dete preživela rak i istražuje tu bolest je u časopisu “Forbes” napisala da kompanija nije pružila informacije o navodnom izlečenju. Ona je navela i da tvrdnja da će jedan tretman delovati na preko 200 različitih tipova raka “visoko neizvesna”. 

U međuvremenu je Američko društvo za karcinom objavilo članak u kome se navodi da tvrdnje izraelske kompanije po svoj prilici nisu istina, te da njihov pristup nije jedinstven i da slične metode nisu uspele.

Direktor izraelske Grupe za unapređene tehnološke industrije je ocenio da je takva situacija narušila imidž izraelskih prirodnih nauka.

Do sada su pomenutim tretmanom testirani samo miševi, ne i ljudi.