APLIKACIJA koja može BUKVALNO da vam SPASI ŽIVOT: Dokaz je priča ove žene koja je imala RAK KOŽE

aplikacija
pixabay.com

Žena kojoj je primećen kancerogeni mladež na nožnom zglobu putem aplikacije pametnog telefona tvrdi da joj je tehnologija spasla život.

 

Nakon što je pročitala članak o aplikaciji SkinVision u jednom časopisu, Niki Dadridž, četrdesetšestogodišnjakinja iz Samerseta, rešila je da je skine na svoj telefon kako bi proverila mladeže na rukama i nogama. Sve mesta pokazala su se kao normalna, sem jednog.

Aplikacija je pokazala crveni alarm za mladež na zadnjem delu zgloba koji je bio višebojan i veličine pola nokta. Aplikacija joj je sugerisala da se odmah obrati lekaru.

Niki Dadridž je poslala fotografiju mladeža prijateljici koja je medicinska sestra i koja ju je posavetovala da ode kod doktora. Ustanovljen joj je rak kože prvog stepena.

Bila sam šokirana i prestravljena – napisala je u tekstu za Mirror.

Samo nekoliko nedelja nakon što sam upotrebila aplikaciju hirurzi su uklonili maligni melanom – najagresivniji oblik raka kože– dodala je.

Testiranja u bolnici pokazala su prekancerogene ćelije na pet limfnih čvorova na preponama i jednu iza kolena koje su uklonjene.

Sedam nedelja je zbog toga bila odsutna sa posla oslanjajući se u tom periodu na porodicu i prijatelje. Nakon što je izvršena intervencija hirurga, rečeno joj je da se javlja doktoru na svaka tri meseca narednih pet godina.

Niko u mojoj porodici nije bolovao od raka kože. Ako brinete o tome, preporučujem da probate aplikaciju, meni je spasila život – napisala je ona, prenosi Independent.

Imam ožiljak na članku, ali to nije ništa u poređenju sa tim da sam mogla da umrem. Srećom, preostaje mi mnogo duži život u kome mogu da uživam – rekla je Niki.

Stručnjaci navode da su zdravi mladeži glatki, imaju ujednačenu boju i normalan oblik, dok oni koji izgledaju drugačije svrbe, bole i čak znaju da krvare, zbog toga savetuju da se treba obratiti lekaru ukoliko primetite više nijansi boje na mladežu, drugačiji oblik ili bilo kakve simptome koji ukazuju na bolest.