APSOLUTNI HIT U SVETU: Mislite da PIVO i JOGA ne idu zajedno? Pogledajte kako izgleda trening koji će vas PREPORODITI! (VIDEO)

joga i pivo
instagram.com/bieryoga

Iako zvuči čudno, spoj ove dve stvari je zapravo odličan!

 

Joga je vrlo popularna među ženskom populacijom i zaista je sjajna za telo i za duh. Ipak, sada se pojavilo nešto sasvim novo za čim su žene širom sveta doslovno poludele. U pitanju je kombinacija joge i verovale ili ne, piva!

Pivo joga se bazira na tome da pronađete više stanje svesti uživajući u par piva. Ovaj trend je došao iz Amerike u Evropu.

Naime, joga trener iz Berlina, Jula, surfovala je internetom kada je videla ovu praksu joge na američkom festivalu “Burning Man” i odmah uočila potencijal. Od tada, njeni časovi su postali izuzetno popularni u glavnom gradu Nemačke, a novi treninzi niču širom sveta.

Ideja pivo joge je da istezanjem i savijanjem dođete do piva, koristeći taj zlatni nektar kao motivaciju da dodatno protegnete svoje telo. A, nagrada: gutljaj ukusnog napitka!

Sama pivska flaša tokom treninga neće doći samo do vaših usana, već ima i upotrebnu vrednost, kao alatka za balansiranje u mnogim pozama, što pomaže jačanju vaše stabilnosti i balansa. Nema ništa više motivišuće, nego kada vidite da vam se pivo prospe u nekoj vežbi, kako biste više radili na svom stavu sledeći put. 

Međutim, poenta pivo joge nije da se napijete, štaviše, baš suprotno. Glavni cilj je da iskreno prepoznate postojanje svog tela i samog piva. Cilj je uživati u mirisu i ukusu piva, kako se ukusi razlažu opuštanjem koje se prožima vašim telom i uživanje u samom gutljaju piva.

Iz tog razloga, pivo joga je idealna za večeri testiranja piva i za poznavaoce piva da isprobaju svoja omiljena piva, radeći vežbe koje su dobre za telo, olakšavaju od stresa, poboljšavaju moždane funkcije, pa čak pojačavaju i vaš seksualni nastup.

Tokom jedne večeri vežbanja joge, obično se konzumiraju dve flaše piva, a vrstu piva biraju za sebe sami učesnici.

Ispijanje piva je društvena aktivnost, tako da ne čudi činjenica da je pivo joga ovo iskoristila i kreirala niz vežbi koje je neophodno da rade dvoje u paru, kako bi bilo zanimljivije.