BESPREKORNO ČISTA KOŽA: Jednostavni i efikasni saveti za uklanjanje BUBULJICA I OŽILJAKA

Svi dobro znate kakav je osećaj kada vam predstoji veliki događaj i na licu vam se pojavi ta velika, istaknuta bubuljica.

bubuljice
pixabay.com

Bubuljica često može da ostavi dosadne tragove na vašem licu.

Isprobajte ove jednostavne kućne recepte da biste se rešili mrlja, ožiljaka i dobili besprekorno čistu kožu.

Ovo su 5 efikasnih recepata koji mogu pomoći da se prirodno oslobodite tragova bubuljica.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima antiinflamatorna antibakterijska svojstva koja ga opremaju za lečenje različitih stanja kože. Bogat je antioksidantima i vitaminom A i K koji čine da vaša koža sjaji i mogu vam pomoći da se rešite tragova bubuljica.

Puder od pomorandžine kore

Bogata vitaminom C, pomorandža je korisna za zdravlje kože i pomaže u posvetljavanju i hidrataciji kože. Jednostavno ga pomešajte sa malo meda i nanesite na kožu 10-15 minuta. Operite ga vodom.

Aloe vera

Aloe vera ima umirujuća i antibakterijska svojstva koja pomažu u smanjenju iritacije i crvenila. Izuzetno je korisna za stanja kože poput mrlja i kožnih infekcija. Za najbolje rezultate koristite gel direktno sa biljke i nanesite ga na ožiljke.

Ricinus

Ricinusovo ulje može popraviti oštećenu kožu i pomaže kod pigmentacije. Bogat je omega-3 masnim kiselinama i vitaminom E. Samo ga nanesite na tragove bubuljica preko noći i isperite vodom sledećeg jutra.

Kurkuma

Poznato je da kurkuma ima antiinflamatorna i lekovita svojstva. Rečeno je da je efikasan u osvjetljavanju dosadne kože i smanjenju pigmentacije. Pomiješajte ga sa malo skute i  i kašičicom brašna i nanesite ga na pogođeno područje 15-20 minuta. Isperite hladnom vodom.