Bez ovih lekova i preparata ne krećite na letovanje

Setite se samo kakve sve nezgode mogu da vas zadese tokom letovanja i pripremite mini apoteku koja će vas izlečiti u što kraćem roku. Evo bez kojih sve preparata nikako ne biste trebli da krenete na putovanje.

Povišena temperatura, trovanje hranom, ubod ili ugriz insekata, sunčanica, crvenila i druge slične tegobe mogu upropastiti vaš odmor na moru. Ukolko ste pošli sa decom znajte da bez lekova ne možeet poći ni na plažu, a ako vi patite od hroničnih bolesti obavestite vašeg lekara o putovanju kako bi vam prepisao pravu terapiju. Vodite račun da kupite sve potrebne preparate u vašoj zemlji, jer vam u inostranstvu možda neće dati da kupite neke najosnovnije lekove.

U svojoj putnoj torbi defitivno bi trebalo da ponesete sredstva protiv bolova i povišene temperature u obliku tableta, gela, sirupa ili čepića za decu, ali i tablete protiv mučnine koje osećate tokom vožnje. Isto tako bez alkohola za ispiranje rana, antibiotika i sterilne gaze, zavoja i flastera nigde nemojte putovati ukoliko imate decu.

Protiv uboda i ugriza insekata nikako ne biste trebalo da krenete bez gelova protiv crvenila, oteknuća i svraba na mestu uboda. Ove preparate možete kosititi i kod alergiskih reakcija od sunca, žarenja meduze ili nekog crvenila na koži. Lekovi protiv alergije ne bi trebalo nikako da zaboravite, jer ćete se bez njih osećati ako vaš organizam bude loše odreagovao.

Tečnost elektorlita, probiotici i aktivni medicinski ugljenik se moraju naći u vašem prtljagu, jer će vam ovi preparati pomoći oko tekoga sa crevima. Problemi sa probavom ili trovanje hranom vam sa ovim lekovima neće prestavljati veliki problem, zato što ćete ih brzo sanirati.

Promena klime i stalno kupanje može dovesti do upale uha, zato bočicu kapi za uho obavezno ponesite u svoj neseser. Dok stavljate kapi za uho, nos morate tretirati kapima ili sprejom za nos kako bi se smanjio pritisak na upaljeno uho. Takođe, zbog klima uređaja i slane vode možete oštetiti oko i dovesti ga do isušenja. Zato kapi za oči možete poneti kao preparat koji će vam pomoći u tegobama sa očima.