BIZARNO REŠENJE ZA ŽENSKE PROBLEME: Za ovaj način da se izborite sa menopauzom treba mnogo hrabrosti

Grupa žena koje plivaju u hladnim vodama izjavile su da im to pomaže da ublaže efekte napada vrućine tokom menopauze, a neke su rekle da im kupanje na 6 stepeni Celzijusovih pomaže i u poboljšanju mentalnog zdravlja.

printscreen

Nisam ni primetila da ulazim u menopauzu kad se to događalo pre nekoliko godina. Čitala sam o ženama koje su u menopauzi postale anksiozne ili im je dijagnostikovana depresija. Nisam želala da mi se to dogodi, pa sam shvatila da moram da uradim nešto, da budem aktivna – rekla je jedna od plivačica Alison Oven.

Alison je prošlog leta napustila posao da bi se brinula o svojoj ćerki koja ima cerebralnu paralizu. Međutim, ubrzo je počela da ide na plivanje u ledenoj vodi.

Ubzo pošto je počela da se kupa kod poluoostrva u Gover, Alison su kontaktirale druge žene jer su želele da joj se pridruže.

Početak je veoma uzbudljiv. Budi u vama dete i podseća vas na ono što ste bili pre nego što ste imali decu, pre nego ste počeli da radite, pre nego što ste digli kredit – rekla je Alison.

Objasnila je da je potrebno ostati 91 sekundu u vodi da bi se telo prilagodilo.

Žene koje s njom plivaju toliko su oduševljeno prihvatile ovu ideju da su formirale improviziranu grupu “The Gower Bluetits”, izdanak sličnog plivačkog kluba u Pembrokeshireu.

Sada već dvadesetak žena pripada toj grupi.

Prolazim kroz menopauzu. Osećam da mi je mnogo lakše od kako sam počela da plivam. Ne znojim se više kao pre, a nivo moje anksiozni više nije tako veliki – rekla je plivačica Patricija Vudhaus

Prema riječima profesora Majka Tiptona postoje mnogi benifiti od kupanja hladnom vodom. Ono oslobađa od stresa i osećate se slobodnije.