BLISTAVA KOŽA, VIŠE ENERGIJE: Prestanite da jedete čips i promene će biti NEVEROVATNE

Cips
Pixabay.com

Prva od promena bila je bolji san i ređe glavobolje, a to je sve uslovljeno time što telo više nije sakupljalo višak vode.

 

Čips, smoki, keks, čokoladice i druge slične grickalice nikako nisu prijatelj vašeg tela.

Istraživanje je pokazalo kako se više od 79 posto ispitanika barem dva puta nedeljno počasti prerađenom hranom poput navedenih slatkih i slanih grickalica. Ako i vi volite grickati dva puta nedeljno ili češće, saznajte šta će se dogoditi u vašem telu ako ih na samo dva meseca potpuno izbacite iz ishrane.

Pokušajte da na par meseci iz ishrane potpuno izbacite čips:

Prvih nekoliko dana:

1. Ređe glavobolje

Prerađena hrana sadrži brojne sastojke koji nikako nisu dobri za naše zdravlje. Jedan od njih je i natrijev glutamat (MSG), kojeg na deklaracijama pronalazimo pod šifrom E 621. Ovaj pojačivač ukusa hrani daje snažnu i neodoljivu aromu, a telu brojne nuspojave među kojima je i glavobolja. Glavobolja može nastupiti samo 20 minuta nakon jela, a ako prestanete da jedete ovu namirnicu koja ga sadrže poboljšanje ćete osetiti već nakon par dana.

2. Bolji san

Grickalice koje konzumirate pre spavanja mogu značajno uticati na vaše zdravlje. Keks, kiflice i pereca ili čips će poremetiti nivo šećera u krvi te će se on, tokom noći i sna naglo spustiti. Pad šećera u krvi uznemiriće vaše telo i razbudiće um. Isto tako, veliki neprijatelj dobrog sna je i so koja sakuplja vodu i pojačava osećaj žeđi. Ako prestanete u potpunosti da jedete ovakvu hranu, nakon nedelju dana vaš san će biti značajno kvalitetniji.

3. Manji stomak

Prerađena hrana i grickalice dokazano uzrokuju nadutost i gasove što ćete sigurno primetiti samo sat vremena nakon grickanja čipsa, smokija ili sličnih nezdravih grickalica.

Jedan od razloga je so koja skuplja vodu i uzrokuje podbulost, a drugi su umetni sastojci koje telo vrlo teško razgrađuje te zbog toga usporavaju probavu i uzrokuju naduvan stomaka i osećaj kao da ste se naglo udebljali.

Ako prestanete da konzumirate spomenutu hranu, nadutost, grčevi, gasovi i slične nepoželjne pojave će nestati u roku od par dana.

 

Tokom mesec dana

1. Blistavija koža

Svi smo itekako svesni koliko je šećer štetan za našu kožu. Šećer i prerađeni ugljikohidrati koji se nalaze u čokoladicama i keksu podižu nivo inzulina koji podstiče lučenje masnoća u koži.

Rezultat toga može se ogledati u obliku bubuljica i akni te masne i sjajne kože. Ako izbacite u potpunosti nezdrave grickalice iz vašeg menija u roku od mesec dana vaša će koža postati blistavija, čistija i glatkija.

2. Više energije

Nezdrava, masna i teško probavljiva hrana miluje naše nepce i čula, ali samo nakratko. Naime samo par minuta nakon konzumiranja nivo šećera u telu će porasti te potom, naglo pasti.

Takve nagle promene uzrokuju umor, pospanost i malaksalost. Ako se rešite ove loše navike, već tokom mesec dana ćete osetiti kako vam se telo polako budi. Ujutro ćete se lakše buditi, a tokom dana ćete imati više energije.

3. Prestanak bolova u mišićima i zglobovima

Hemikalije koje sadržI prerađena hrana nisu prijatelj vašeg organizma te u telu mogu izazvati upalne procese. Ti procesi najviše se manifestiraju na najosetljivijim delovima poput zglobova (kolena, ramena, ručni i skočni zglob) gde može doći do upala, a dugoročno može uzrokovati i artritis.

Mesec dana nakon prestanka konzumacije grickalica opšte stanje će vam se značajno popraviti, a bolovi u mišićima i zglobovima nestati.