BOLJE OD ČAŠE VODE PRE JELA: Ovaj trik će vam pomoći da SMRŠATE bez muke

Devojka
pixabay.com

Na ovaj način kontrolišete unos hrane, a nutricionisti ga preporučuju kao rešenje kako da pojedete manje, a da se osećate sitima.

 

Kako pojesti manje, a osećati se sitima? Jedan od najpoznatijih načina je da pre jela popijemo čašu vode, ali voda ponekad nije dovoljna da bismo osećali sitost. Ili se sitima osećamo kratko vreme.

Nutricionisti tvrde da su pronašli najbolje rešenje za sitost bez unosa dodatnih kalorija i masnoća. Trik je u tome da pre jela pojedete malo belančevina. Naime, ako pojedete pre glavnog obroka užinu bogatu belančevinama (otprilike sat vremena pre nego što planirate da jedete) to će vam pomoći da se, kada krenete da jedete, ne prejedete i pojedete manje.

Belančevine će pomoći da se duže osećate sitima što može da poveća šanse i da smršate. Da bi dijeta uspela, mogu da vam pomognu i ovi saveti za mršavljenje:

Belančevinama treba duže da se svare od masnoća i ugljenih hidrata zbog čega nas duže drže sitima. Savetujem ljudima da se posluže ovim trikom kada jedu van kuće ili kada znaju da će biti u blizini hrane koja bi mogla da ih mami. Kada želudac nije prazan, možete razumnije da pazite šta i koliko jedete. Zato sat vremena pre obroka popijte čašu mleka s 1 procentom masnoće, pojedite tvrdo kuvano jaje, jogurt ili šaku badema – kaže nutricionistkinja Karen Ansel.