BOLOVI NESTAJU ZA TREN: Tri sjajne vežbe zauvek rešavaju problem sa grčevima

Ponekad na kraju dana osećamo tupi bol u mišićima koji rezultira da se ne možemo saviti ili okrenuti glavu. Razlog za to je mišićni grč. Vilhem Rajh je prva osoba koja je otkrila vezu između stresa i reakcije tela na njega.

Pixabay.com

Rajh tvrdi da neizražavanje emocija i stres rezultiraju situacijom u kojoj se psihički problem manifestuje u obliku napetosti mišića i grčeva u čovekovom telu.

Iz Bright Side-a pronašli su tri vežbe koje vam mogu pomoći da se rešite grčeva.

Grčevi u leđima

Konstantna napetost u mišićima u srednjem delu leđa i grčevi mogu dovesti do mišićne blokade i zakrivljene kičme. Takođe, može uzrokovati bol u srcu, glavobolju, vrtoglavicu, pa čak i zamagljen vid.

Kako biste uklonili napetost mišića u leđima stanite uspravno. Podignite ruke i smestite ih iza glave, lagano se savijte unazad. Vratite se u početni položaj. Vežbu ponovite pet puta.

Grčevi u vratu

Vrat je prvi deo tela koji reaguje na stres. Naime, napetost u vratu negativno utiče na rad krvnih žila. Zbog toga mozak dobija manje kiseonika koji mu je potreban za pravilno funkcionisanje.

Ova vežba posebno će koristiti osobama koje svakodnevno sede pred računarom. Stanite uspravno i noge raširite u širini ramena. Stavite ruke na struk i savijte glavu napred, a zatim natrag. Potom levo i desno. Napravite osam ponavljanja.

Grčevi u celom telu

Ako osećate grčeve u celom telu ovom vežbom ćete ih se zauvek rešiti.
Stanite uspravno i stavite ruke iznad glave. Savijte telo na desnu stranu, protežući levu ruku prema desnoj strani. Vratite se u početni položaj i ponovite vežbu s druge strane. Napravite četiri ponavljanja sa svake strane.