Predstavljamo vam šest razloga zbog čega niko od nas ne treba da jede za radnim stolom:

1. Verovatno ćete pojesti previše

Konzumiranje hrane dok radite nešto drugo može da bude katastrofalno za vaš stav i nivo energije. Koliko puta ste radili dok jedete i pre nego što ste shvatili – već ste bili na poslednjem zalogaju?

Istraživanja su pokazala da konzumiranje hrane dok radimo nešto drugo može da dovede do prejedanja. Naravno, nema prejedanja samo na poslu. Ako gledate televiziju ili pišete e-mailove za vreme ručka ili večere, takođe ste u opasnosti da previše pojedete.

2. Vašem mozgu treba pauza

Užina je sjajna prilika da malo odmorite svoj mozak i osvežite svoj um. Takođe, zabranjeno je gledanje društvenih mreža za vreme ručka, jer vaš mozak ne može u potpunosti da se odmori.

3. Raznovrsna ishrana

Vrlo je lako upasti u rutinu ako svakog dana idete u istu pekaru koja je najbliža vašem radnom mestu. I po svemu sudeći, svaki put uzimate isti sendvič sa istim dodacima. Biće mnogo bolje da posetite različite pekare i prodavnice, jer će vam užina tako biti raznovrsnija.

4. Sedite predugo

U današnje vreme, u kancelariji provodimo najmanje osam sati u sedćem položaju (za vreme rada, za vreme obroka), a zatim još nekoliko sati kod kuće (ispred televizora i kompjutera). Kada sumirate sve sate zajedno, ovo je definitivno previše.

Čak i ako koristite stepenice umesto lifta, idete u prodavnicu za vreme šetnje za ručak, a nekoliko puta tokom radnog vremena pešačite do toaleta i nazad, biće mnogo bolje nego samo da sedite ceo dan.

5. Ne družite se dovoljno

Kada pojedete ručak u kancelariji, ograničavate druženje s kolegama. To može da utiče na vašu sreću i produktivnost. Redovno druženje tokom obroka je odličan način da se napravi pauza tokom radnog dana, da se napunite energijom i smanjite stres.

Kada izađete iz kancelarije za vreme užine, vratićete se srećniji i usredsređeniji na posao.

6. Potrebni su vam sunce i svež vazduh

Nedostatak sunčeve svetlosti može da dovede do nedostatka vitamina D, koji se, srećom, može uneti u telo i hranljivim materijama u sumornim zimskim danima.loading...