BRIŠU BORE I NEPRAVILNOSTI: Uvedite u vašu rutinu nege lica ove NAMIRNICE i zablistajte

Za kožu su najbolje maske i preparati koji su potpuno prirodni.

Pixabay.com

Upotreba voća i povrća u svakodnevnu negu nije novina. Ukoliko do sada niste, onda u nju morate da uvedete i kokos i grožđe jer su oni superhrana za vaše lice. 

Kad ga jednom probate, sigurni smo da će vam kokosovo ulje odmah postati najdragocjeniji saveznik za lepotu. Kokosovo ulje odlično je za skidanje šminke, deluje antibakterijski, čisti kožu ukoliko je problematična i odličan je hidratant. Odvojite nekoliko količina veličine novčića i utrljajte u lice 30 sekundi. Nakon toga na lice stavite topli peškirić kako biste otvorili pore i ostavite ga da stoji takođe 30 sekundi. Posle toga nežno odstranite višak ulja.

Što se tiče upotrebe grožđa, treba vam 10 zrna grožđa, 2 kašičice čaja od kamilice i 2 kašičice kukuruznog brašna. Pomešajte čaj od kamilice i kukuruzno brašno kako biste dobili pastu i zdrobite grožđe unutra, piše stvar ukusa. Nanesite masku na lice i ostavite je da stoji 15 minuta. Nakon toga očistite lice i nanesite neki proizvod za hidrataciju. Grožđe je bogato antioksidansima i deluje kao prevencija protiv starenja. Koštice grožđa sadrže vitamin E koji se aktivno bori protiv slobodnih radikala.