BUDI VAS POTREBA ZA MOKRENJEM? Rešite se benignog proširenja PROSTATE uz pomoć ovog SAVETA!

Muškarac
pixabay.com

Otežano izlučivanje mokraće često je uzrokovano benignom hiperplazijom prostate, jer se povećava pritisak na uretru koja prenosi urin iz mokraćnog kanala u penis.

 

Posle 50. godine mnogi muškarci su prisiljeni da često i hitno mokre, a za to je kriva proširena prostata, što se naziva benigna hiperplazija (BHP).  Ako se suočavate sa blagim tegobama, moguće ih je ublažiti povećanim unosom tečnosti.

– Oko 1,5 litara tečnosti na dan i ništa više od toga, je preporučena kolčina unosa tečnosti – navodi Nemački Institut za kvalitet i delotvornost zdravstvene zaštite (IQWIG).

Da bi izbegli buđenje noću radi odlaska u toalet, muškarcima se preporučuje da ne piju nikakvu tečnost sat do dva pre odlaska na počinak. To se naročito odnosi na unos tečnosti koje sadrže kofein ili alkohol jer imaju diuretička svojstva.

BHP može otežavati lučenje mokraće jer uretra trpi pritisak, pa je otežan prenos urina iz mokraćnog kanala u penis.

Ako tegobe otežavaju kvalitet života ili se zakomplikuju pa se razvije infekcija urinarnog trakta zato što je potpuno pražnjenje mehura otežano. Muškarci bi trebalo se obrate lekaru ili urologu koji će im propisati terapiju.

Oko sedam od deset muškaraca koji se obrate lekaru zbog problema proširene prostate odlučuje se za takvu terapiju, navodi IQWIG