BUDITE PONOSNI NA SVOJU PRIRODU: Ako partneru smeta MIRIS VAŠE VAGINE, najbolje je da uradite OVO!

Vagina Žena
Foter/zio Hack / photo on flickr

Kanadska ginekološkinja je poručila muškarcima da svaka vagina ima karakterističan miris, i da bi svaka žena trebalo da ostavi partnera ukoliko se od njih traži da po svaku cenu koriste proizvode za intimnu negu.

 

– Ako mislite da ste bolesne idite lekaru. Ali, ako vaš partner smatra da je veštačkii miris bolji od prirodnog mirisa e vagine onda oni imaju problem. Govoriti ženi da mogu izgledati bolje tipičan je način nametanja idealizovane slike tela i oblik zlostavljanja – kaže ginekološkinja Džen Ganter.

Doktorka je komentarisala činjenicu da sve veći broj žena koristi sredstva kojim se parfimiše ženski polni organ. Ipak, veliki broj lekara se izjasnilo protiv tog trenda, pojašnjavajući da kreme i mirišljavi proizvodi mogu oštetiti osetljivi epitel i izazvati bolne infekcije. 

– Vaginu ne treba čistiti, a stidnicu vrlo malo – kaže doktorka Ganter.

Ona je ispričala da je doživela veliku neprijatnost, kada joj je bivši dečko uputio kritiku da joj “vagina ne miriše kako treba” .

– Kada mi je to rekao, sinulo mi je da se zapravo radi o jednom obliku kontrole koju muškarci često koriste – kaže Ganter i tvrdi da je problem identičan i kada se ženama sugeriše da po svaku cenu depiliraju intimne delove tela.